Τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν – εκ των οποίων επτά σοβαρά – από την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε το απόγευμα της Τετάρτης το κέντρο του Παρισιού, αναφέρει νεότερος απολογισμός της αστυνομίας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Παρίσι: Ισχυρή έκρηξη κοντά στην Notre Dame

Από την ισχυρή έκρηξη τουλάχιστον ένα κτίριο κατέρρευσε εν μέρει, ενώ άλλα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα – 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας κοντά στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς, ενώ η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

«Κάποια κτίρια έχουν πάρει φωτιά, γι’ αυτό παρακαλούμε να κρατήσετε αποστάσεις για να μπορέσει να επέμβει η πυροσβεστική», δήλωσε ο Édouard Cive, αντιδήμαρχος του Παρισιού.

Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη

Ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα, 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) όταν ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή. «Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Βλέπαμε μαύρο καπνό και συντρίμμια παντού (…) Νομίζαμε πως έπεσε κεραυνός! Υπήρχε οσμή υγραερίου στον δρόμο», είπε στην εφημερίδα Liberation κάτοικος της περιοχής.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, που εκκένωσαν την περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει και δυνάμεις του στρατού προκειμένου να αποκλείσουν την περιοχή.


Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.