Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνάντηση με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν στις 29 Ιουνίου, πέντε ημέρες μετά τη ανταρσία της 24ης Ιουνίου από την Wagner, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι ο Πούτιν προσκάλεσε 35 άτομα στη συνάντηση, συμπεριλαμβανομένων του Πριγκόζιν και διοικητών μονάδων της Wagner, με το τετ α τετ να διαρκεί τρεις ώρες.

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο πρόεδρος έδωσε την αξιολόγησή του για τις ενέργειες της Wagner στο μέτωπο κατά τη διάρκεια της «Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης» και έδωσε επίσης την αξιολόγησή του για τα γεγονότα της 24ης Ιουνίου», ανέφερε ο Πεσκόφ.

Οι… άλλοι «Πριγκόζιν» της Ρωσίας – Ποιοι μισθοφόροι απειλούν το Κρεμλίνο

Επεσήμανε, δε, ότι ο Πούτιν άκουσε τις εξηγήσεις των ίδιων των διοικητών για το τι είχε συμβεί και τους είχε προσφέρει περαιτέρω επιλογές. «Οι διοικητές περιέγραψαν την εκδοχή τους για το τι συνέβη (στις 24 Ιουνίου). Τόνισαν ότι είναι ένθερμοι υποστηρικτές και στρατιώτες του αρχηγού του κράτους. Είπαν επίσης ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να πολεμούν για την πατρίδα», είπε ο Πεσκόφ.

Αγνωστο πού βρίσκεται ο Πριγκόζιν

Είναι η πρώτη φορά που το Κρεμλίνο μιλάει για μια προσωπική συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του ανθρώπου που παρουσίασε την πρώτη πραγματική πρόκληση στη διακυβέρνηση των δύο δεκαετιών του Ρώσου προέδρου. Η τύχη και η ακριβής τοποθεσία που βρίσκεται ο αρχηγός της Wagner παραμένει μυστήριο αφού υποτίθεται ότι στάλθηκε εξορία στη γειτονική Λευκορωσία, ως μέρος μιας συμφωνίας που διαπραγματεύτηκε ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η υποτιθέμενη συμφωνία ματαίωσε τη βραχύβια απόπειρα ανταρσίας του Πριγκόζιν, την οποία ο Πούτιν αποκάλεσε «προδοσία» και «μαχαιριά στην πλάτη». Δυτικοί αναλυτές είπαν ότι ανέδειξε ρωγμές στην αντίληψη της εξουσίας από τον Πούτιν και αποδυνάμωσε την εξουσία του.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το Κρεμλίνο αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη συνάντηση, η οποία έγινε σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες τώρα, αλλά προσπαθεί να προβάλει μια αίσθηση τάξης και ενότητας εβδομάδες μετά την ανταρσία που είδε τους μαχητές του Πριγκόζιν να φτάνουν μόλις 100 μίλια έξω από τη Μόσχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα