Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν περίπου 180.000 μετρικούς τόνους σιτηρών μέσα σε εννέα ημέρες αυτό τον μήνα, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές σε ουκρανικές λιμενικές υποδομές αρκετές φορές μετά την αποχώρησή της από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, η οποία είχε επιτρέψει στην Ουκρανία να εξαγάγει με ασφάλεια σιτηρά.

Πούτιν: Δέσμευση στις χώρες της Αφρικής για δωρεάν σιτηρά

Κλειστός ως το τέλος του πολέμου ο διάδρομος εξαγωγής σιτηρών

Υπενθυμίζεται πως το Κίεβο ανέφερε ότι ο θαλάσσιος διάδρομος που επί περίπου έναν χρόνο επέτρεπε την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας θα παραμείνει κλειστός ως το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία.

Όπως δήλωσε ο υποδιοικητής της τράπεζας, Σέρχιι Νικολαϊτσούκ, οι τελευταίες βασικές οικονομικές προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας καταρτίστηκαν με βάση την εκτίμηση ότι θα παραμείνει κλειστός ο διάδρομος, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας για την οποία μεσολάβησαν τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία και από την οποία αποχώρησε η Μόσχα την περασμένη εβδομάδα.

Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ανακοίνωση ότι η Ουκρανία προχωρά στην πρώτη της μείωση επιτοκίων από πέρυσι τον Ιούνιο, ότι οι εναλλακτικές διαδρομές εξαγωγών μέσω της Κεντρικής Ευρώπης θα είναι κρίσιμης σημασίας για τον κλάδο σιτηρών της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή