Συναγερμός για λιοντάρι που τριγυρνούσε ελεύθερο στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας σήμανε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες στο Βερολίνο. Μετά την υποτιθέμενη λέαινα που αποδείχθηκε τελικά …αγριογούρουνο, το τελευταίο περιστατικό αφορούσε μεν λιοντάρι, αλλά …λούτρινο.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα κάτοικος της περιοχής του Ντάλεμ, στο δυτικό Βερολίνο, κάλεσε στις 18:45 το απόγευμα στην αστυνομία και ανέφερε ότι είδε ένα επικίνδυνο αιλουροειδές στο πάρκο Φίνκεν της περιοχής του.

Γερμανία: Το «πιο ακριβό σαφάρι» για λιοντάρι που μάλλον ήταν… αγριογούρουνο

Η ομάδα αστυνομικών που έσπευσε στο σημείο διαπίστωσε αμέσως ότι επρόκειτο για λούτρινο ζώο και σήμανε λήξη του συναγερμού.

«Αυτή τη φορά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, δεν ήταν αγριογούρουνο», έγραψε η αστυνομία του Βερολίνου στο Twitter, συνοδεύοντας την ανάρτηση με φωτογραφία στην οποία το τετράποδο εικονίζεται ξαπλωμένο πάνω σε «κουτί» της εταιρίας ηλεκτρικού ρεύματος.

«Ο πολίτης που μας κάλεσε θεώρησε ότι είναι αληθινό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το λιοντάρι αποδείχθηκε… αγριογούρουνο

Στις 20 Ιουλίου και επί σχεδόν δύο 24ωρα, ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας, κτηνιάτρων και εμπειρογνωμόνων, με τη συνδρομή ελικοπτέρων και drones, αναζητούσαν λιοντάρι το οποίο υποτίθεται ότι κυκλοφορούσε ελεύθερο στην περιοχή νοτίως της πρωτεύουσας. Όπως αποδείχθηκε τελικά, επρόκειτο για αγριογούρουνο από τη γειτονική δασική περιοχή.

Το μέγεθος της επιχείρησης είχε προκαλέσει την αντίδραση των συνδικαλιστών της αστυνομίας: «Αυτή η επιχείρηση ήταν αναμφίβολα το πιο ακριβό σαφάρι που έχει γίνει ποτέ στα δάση της Γερμανίας. Μιλάμε για σαφάρι παρωδίας», είχε δηλώσει οργισμένος ο αναπληρωτής πρόεδρος της Γερμανικής Αστυνομικής Ένωσης (DpolG) Χάικο Τέγκατς, ο οποίος επισήμανε ότι μια επιχείρηση που περιλαμβάνει ελικόπτερα, drones και αρκετές εκατοντάδες στελέχη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης κοστίζει περίπου 5.000 ευρώ/ώρα. Έφερε δε ως παράδειγμα το ελικόπτερο, η χρήση του οποίου επιβαρύνει το κόστος κατά 3.000 έως 4.000 ευρώ ανά ώρα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα