Δηλώσεις στον Τύπο, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, έκαναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε την Δευτέρα στην Αθήνα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Δείτε τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Ζελένσκι

Μητσοτάκης: Είμαστε δίπλα στην Ουκρανία

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας από την Ρωσία», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

«Μια θέση δίπλα σας για εμάς είναι θέμα αρχής», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως ως χώρα είμαστε αντίθετοι σε κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σε κάθε παράνομο κατοχικό τετελεσμένο – «κάτι ανάλογο άλλωστε αιμορραγεί ακόμα στην Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για μία θέση που ταυτίζεται με τα διαχρονικά ελληνικά συμφέροντα», σημείωσε, προσθέτοντας πως «και η δική μας χώρα αντιμετώπισε κατά καιρούς στο παρελθόν εκδηλώσεις ενός ανιστόρητου αναθεωρητισμού και ενός επιθετικού αυταρχισμού».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα πως είμαστε στο πλευρό των Ουκρανών, γιατί οι δύο λαοί μας συνδέονται με μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς.

Χαρακτηριστικά ανέφερε την Μαριούπολη, «μια πόλη με ελληνικό όνομα και ελληνικό αίμα», και τα εγκλήματα που έχουν τελεστεί εκεί, και την Οδησσό.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012