Τη μετεγκατάσταση της Oil One επιμένουν να απαιτούν κάτοικοι και φορείς του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, με συνεχείς κινητοποιήσεις τους.

Για μια ακόμη φορά βγήκαν στο δρόμο, χθες, Πέμπτη, για να διεκδικήσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και ζητούν την απομάκρυνση της ρυπογόνου βιομηχανίας της Oil One, που με βάση μελέτης του Ινστιτούτου Δημόκριτος, μολύνει την περιοχή.

Oil One: Αγιασμός σε αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Δραπετσώνα – «Δεν πάει άλλο»

«Aυτά αγωνίζονται πάνε σχολείο και αυτό το πράγμα μυρίζει και πνίγεσαι. Θα πεθάνεις και πεθαίνει ο κόσμος από καρκίνο αυτό είναι καρκινογόνο» δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Η δυσάρεστη μυρωδιά, όπως έχει αποφανθεί το ερευνητικό Κέντρο Δημόκριτος, ξεκινάει από τις εγκαταστάσεις της Oil One και φτάνει σε όλη την πόλη του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να συγκεντρώνεται σε σχολεία της πόλης.

Γι’ αυτό και η προηγούμενη κινητοποίηση, την οποία κάλυψε το in, πραγματοποιήθηκε στις  11 Σεπτεμβρίου, κατά τον αγιασμό των σχολείων, που στη Δραπετσώνα έγινε με τους μαθητές κλεισμένους στις τάξεις τους, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τα «καζάνια του θανάτου», όπως ονομάζουν οι κάτοικοι τις εγκαταστάσεις της Oil One.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση και θα την πείσουμε να μας ακούσει με το ζόρι ακόμα κι αν δεν θέλει να πάρει μια απόφαση: ή με εμάς ή με την Oil one και τα μεγάλα συμφέροντα κάποια στιγμή πρέπει να δώσει μία απάντηση και ο κόσμος θα τη διευκολύνει για να τη δώσει το επόμενο διάστημα» τόνισε ο δήμαρχος.

Στη χθεσινή συγκέντρωση και πορεία των κατοίκων ήταν όλοι εκεί. Φορείς, σωματεία, εκπρόσωποι εργαζομένων δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

«Ήδη βλέπετε ότι υπάρχει μαζικότητα στη συγκέντρωση που έχουν καλέσει σωματεία και φορείς απέναντι στο πρόβλημα το οποίο υπάρχει εδώ και 8 χρόνια με την παρουσία των καζανιών που εκπέμπουν βενζόλιο που είναι καρκινογόνο και πτητικές θειούχες ενώσεις» υπογράμμισε ο  υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Γιώργος Καλαμαράς.

«Είμαστε απέναντι σε ο,τιδήποτε δημιουργεί πρόβλημα στους κατοίκους της περιοχής μας και σε ο,τιδήποτε δημιουργεί πρόβλημα στις επόμενες γενιές» ανέφερε με τη σειρά του ο  υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Τάσος Μύτογλου.

Ο κοινός αγώνας όλων των κάτοικων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας για την απομάκρυνση της βιομηχανίας Oil One από την περιοχή ενώνει την πόλη στη βάση της και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν