Τους όρους της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς ανακοίνωσε η Birkenstock, η γερμανική εταιρεία κατασκευής υποδημάτων η οποία φιλοδοξεί να συγκεντρώσει έως και 1,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ εισερχόμενη στη Wall Street.

Birkenstock: Προχωρά προς τη Wall Street με σταθερά βήματα

Σύμφωνα με το Bloomberg, η γερμανική εταιρεία κατασκευής υποδημάτων διαθέτει 10,75 εκατομμύρια νέες μετοχές προς 44 έως 49 δολάρια ΗΠΑ η κάθε μία. Ο κύριος μέτοχός της, η ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων L Catterton, προσφέρει 21,51 εκατομμύρια μετοχές στην ίδια τιμή.

Ενδιαφέρον από μεγιστάνες

Το νορβηγικό κρατικό ταμείο και η Durable Capital Partners LP του βετεράνου της T Rowe Price Group Inc, Henry Ellenbogen, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά μετοχών ύψους έως και 300 εκατ. δολαρίων συνολικά. Η οικογενειακή εταιρεία χαρτοφυλακίου του δισεκατομμυριούχου προέδρου της LVMH Bernard Arnault, η οποία έχει ήδη επενδύσει στην Birkenstock, μπορεί να αγοράσει μετοχές αξίας έως και 325 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ.

Η Birkenstock σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την προσφορά για την αποπληρωμή του χρέους. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, η εταιρεία σχεδιάζει να τιμολογήσει την προσφορά στις 10 Οκτωβρίου και να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση στις 11 Οκτωβρίου, δήλωσαν άνθρωποι με γνώση του θέματος.

Υποχώρηση

Η πορεία της Birkenstock προς το χρηματιστήριο πάντως έρχεται την ώρα που ο ενθουσιασμός των επενδυτών, όπως φάνηκε στις τελευταίες IPO, έχει αρχίσει να μειώνεται. Η βρετανική Arm Holdings, μια εταιρεία που σχεδιάζει τσιπ, και η Instacart, νεοφυής επιχείρηση παράδοσης ειδών παντοπωλείου, οι οποίες και οι δύο τιμολόγησαν τις εισαγωγές τους στην κορυφή του εύρους τιμών τους ή και υψηλότερα, έχουν διολισθήσει προς τις τιμές έκδοσης ή και χαμηλότερα εν μέσω ευρύτερης υποχώρησης της αγοράς.

Η βιετναμέζικη διαδικτυακή startup VNG Ltd καθυστέρησε τον περασμένο μήνα τα σχέδιά της για εισαγωγή στις ΗΠΑ αφού της συνέστησαν να αναβάλει την κίνηση αυτή μέχρι να βελτιωθεί η ζήτηση στην αγορά, ανέφερε το Bloomberg News. Άλλες IPO πάντως εξακολουθούν να τα πηγαίνουν καλά, με τη μετοχή της εταιρείας παροχής υπηρεσιών μάρκετινγκ και αυτοματοποίησης δεδομένων Klaviyo Inc να διαπραγματεύεται πολύ πάνω από την τιμή της δημόσιας εγγραφής της.

Η δημόσια εγγραφή της Birkenstock έρχεται περισσότερα από δύο χρόνια μετά την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της επιχείρησης από την οικογενειακή επενδυτική εταιρεία του L Catterton και του Arnault σε αποτίμηση περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]