Τριμερή συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Ρουμανίας θα έχει στις 9 Οκτωβρίου ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Νικολάι Ντένκοφ.

Βαλκάνια: Ποια χώρα είναι «πρωταθλήτρια» στις νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική υπηρεσία ενημέρωσης στη Σόφια, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός θα φιλοξενήσει την τριμερή συνάντηση στο Μέγαρο Ευξείνογκραντ, στην πόλη της Βάρνας, στη Μαύρη Θάλασσα.

Στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν επίσης ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν και ο υπουργός Ενεργείας της Μολδαβίας Βίκτορ Πάρλικοφ.

Η ατζέντα

Η συνάντηση θα επικεντρωθεί στην περιφερειακή συνδεσιμότητα, ειδικότερα σε έναν μελλοντικό διάδρομο διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας από τη Θεσσαλονίκη μέσω Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Μπουργκάς, Βάρνας προς την Κωνστάντζα, με πιθανή επέκταση στη Μολδαβία. Ο στόχος είναι η οικοδόμηση σύγχρονων μεταφορών, επικοινωνιών και ενεργειακών υποδομών κατά μήκος του διαδρομής για την ενίσχυση των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων των συμμετεχόντων χωρών.

Τη διεξαγωγή της συνάντησης αυτής πρότεινε ο αρχηγός της βουλγαρικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν