Ο τραπεζικός κολοσσός Citibank κέρδισε μια δίκη εναντίον ενός υπαλλήλου που απολύθηκε αφού διεκδίκησε έξοδα για φαγητό και ποτό για το ταίρι κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού και -όπως προέκυψε- παραπλάνησε την τράπεζα.

Ο πρώην αναλυτής Szabolcs Fekete είχε μηνύσει την τράπεζα, κατηγορώντας την για άδικη απόλυση μετά από ένα «χονδροειδές παράπτωμα» σχετικά με το εξοδολόγιο. Αρχικά είπε ότι είχε καταναλώσει δύο σάντουιτς, δύο πιάτα με ζυμαρικά και δύο καφέδες μόνος του κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στο Άμστερνταμ, αλλά αργότερα αναγνώρισε ότι το ταίρι του είχε μοιραστεί μέρος του φαγητού.

Σε ανταλλαγή email με τον προϊστάμενό του, ο υπάλληλος της Citibank είπε ότι «είχε τσεκάρει την απόδειξη και δεν είδε τίποτα αντικανονικό», προσθέτοντας: «Ήμουν σε επαγγελματικό ταξίδι μόνος μου και ήπια 2 καφέδες καθώς ήταν πολύ μικροί».

Σε απάντηση, ο διευθυντής του Fekete έγραψε ότι «η απόδειξη φαίνεται να περιλαμβάνει δύο σάντουιτς, δύο καφέδες και ένα άλλο ποτό», ρωτώντας στη συνέχεια: «Μου λέτε ότι καταναλώθηκε όλο αυτό από εσάς;».

Ο Fekete είπε ότι αυτό συνέβαινε και ότι όλα τα έξοδά του ήταν εντός της ημερήσιας αποζημίωσης δαπανών της Citibank, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε «να απολογηθεί για τις διατροφικές του συνήθειες».

A Citibank sign on a bank branch in midtown Manhattan, New York, November 17, 2010. Citigroup Inc plans to spend $3 billion to $4 billion on its consumer bank to attract more business from its wealthy, urban customers, the head of its North American consumer bank said on Wednesday. REUTERS/Mike Segar (UNITED STATES – Tags: BUSINESS)

Η παραδοχή

Αργότερα παραδέχτηκε ότι είχε μοιραστεί δύο δείπνα με ζυμαρικά πέστο και ζυμαρικά Bolognese με το ταίρι, χρεώνοντας την Citibank και τελικά απολύθηκε από την τράπεζα.

Ο Fekete υποστήριξε ότι υπήρχαν ελαφρυντικοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του ότι η γιαγιά του είχε πεθάνει πρόσφατα και ότι έπαιρνε ισχυρά φάρμακα όταν απάντησε στα email.

Ο δικαστής Illing, που προήδρευσε της υπόθεσης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η απόλυσή του ήταν δίκαιη, καθώς ο Fekete δεν ήταν ειλικρινής σχετικά με τα λανθασμένα έξοδα.

«Κατά την εξέταση της ουσιαστικής αξίας αυτής της υπόθεσης, διαπίστωσα ότι αυτή η υπόθεση δεν αφορά τα χρηματικά ποσά που εμπλέκονται», είπε. «Είναι σημαντικό ότι ο ενάγων δεν έκανε πλήρη και ειλικρινή αποκάλυψη με την πρώτη ευκαιρία και ότι δεν απάντησε άμεσα σε ερωτήσεις».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή