Στην περικοπή επιπλέον 2.500 θέσεων εργασίας σε διεθνές επίπεδο για την ενίσχυση της αποδοτικότητάς της σχεδιάζει να προχωρήσει η βιομηχανία Rolls Royce. Οι περικοπές, που αποτελούν μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τους διοικητικούς υπαλλήλους των τμημάτων πολιτικής αεροδιαστημικής, αμυντικών συστημάτων και συστημάτων ισχύος (κίνηση, πρόωση και παραγωγή ενέργειας).

Όπως πρώτο ανέφερε το Sky News, οι περικοπές θέσεων εργασίας αφορούν το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της εταιρείας, ενώ χιλιάδες -εκτός των μηχανικών- θα επηρεαστούν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο να περιοριστεί το κόστος με την κατάργηση διπλών θέσεων στην εταιρεία.

Rolls-Royce: Αποσύρεται από τη διοίκηση της πολυτελούς αυτοκινητοβιομηχανίας ο Torsten Muller-Otvos

Μόλις στις αρχές της χρονιάς ο νέος διευθύνων σύμβουλος Tufan Erginbilgic είχε σημάνει συναγερμό λέγοντας στους υπαλλήλους ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της θρυλικής βρετανικής επιχείρησης διαφορετικά δεν θα επιβιώσει.

Η αναδιάρθρωση απέδωσε καλά

Ο Erginbilgic, ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία τον Ιανουάριο, δεν ήταν ευχαριστημένος με τη διοίκηση και αναφέρθηκε στην εταιρεία ως «φλεγόμενη πλατφόρμα», ανακοινώνοντας τότε το μεγάλο βήμα του ανασχηματισμού που θα ακολουθούσε.

Η εταιρεία προσέλαβε παράλληλα και την εταιρεία συμβούλων McKinsey για την παροχή συμβουλών σχετικά με τον μετασχηματισμό, ενώ ο Erginbilgic προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές και στην ανώτερη διοίκηση, επηρεάζοντας θέσεις-κλειδιά στους τομείς της πολιτικής αεροδιαστημικής και της άμυνας.

Έκτοτε, η Rolls-Royce έχει υποστεί μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη, η οποία οφείλεται στην αναζωπύρωση της ζήτησης για αερομεταφορές και στις πρώτες επιτυχίες του σχεδίου μετασχηματισμού της. Το σχέδιο εξυγίανσης απέδωσε καρπούς και τα κέρδη ανέκαμψαν περίπου πέντε φορές.

Ήδη τον Φεβρουάριο η αύξηση λειτουργικών εσόδων κατά 57% στα 652 εκατ. στερλίνες (787 εκατ. δολάρια) κατέγραψε το 2022 η βρετανική Rolls-Royce, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία χάρη στις καλύτερες επιδόσεις των τομέων πολιτικής αεροδιαστημικής και συστημάτων ισχύος. Στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2023, η εταιρεία παρουσίασε σταθερά νούμερα σε πωλήσεις και κέρδη, αυξάνοντας τις προοπτικές για το σύνολο του έτους. Προσάρμοσε την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη της, ώστε να κυμανθούν μεταξύ 1,2 και 1,4 δισ. λιρών, ξεπερνώντας την προηγούμενη πρόβλεψη των 800 εκατ. έως 1 δισ. λιρών.

Οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης απέσπασαν επίσης πολλούς επαίνους από τους επενδυτές, καθώς η αξία της μετοχής τριπλασιάστηκε τους τελευταίους 12 μήνες, κερδίζοντας σχεδόν 200%.

Σημειώνεται πως η εταιρεία μόλις πριν από λίγο καιρό είχε βγει από μια σαρωτική αναδιάρθρωση που ξεκίνησε μετά την πανδημία του κορωνοϊού, και εξαιτίας αυτής χάθηκαν 9.000 θέσεις εργασίας με στόχο την εξοικονόμηση 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή