Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες LinkedIn, ιδιοκτησίας Microsoft, ανακοίνωσε την απόλυση 668 υπαλλήλων από τις ομάδες μηχανικών, ανθρώπινων πόρων και οικονομικών στον δεύτερο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας φέτος, εν μέσω επιβράδυνσης της αύξησης των εσόδων.

Οι περικοπές, οι οποίες επηρεάζουν περισσότερο από το 3% του προσωπικού των 20.000 ατόμων, έρχονται να προστεθούν στις δεκάδες χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας φέτος στον τομέα της τεχνολογίας ενόψει μιας αβέβαιης οικονομικής προοπτικής.

Πώς η Microsoft «ξεκλείδωσε» το deal του αιώνα

«Ενώ προσαρμόζουμε τις οργανωτικές μας δομές και κάνουμε πιο ορθολογική τη λήψη των αποφάσεών μας, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε στρατηγικές προτεραιότητες για το μέλλον μας και να διασφαλίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αξία για τα μέλη και τους πελάτες μας», ανέφερε το LinkedIn σε ανάρτηση σε εταιρικό ιστολόγιο τη Δευτέρα.

Το LinkedIn τον Μάιο αποφάσισε να περικόψει 716 θέσεις εργασίας σε ομάδες πωλήσεων, λειτουργιών και υποστήριξης. Παράλληλα, είχε προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των  δραστηριοτήτων του αφαιρώντας επίπεδα διοίκησης για να βοηθήσει στη λήψη πιο γρήγορων αποφάσεων.

Το LinkedIn κερδίζει χρήματα μέσω πωλήσεων διαφημίσεων και χρεώνοντας συνδρομές σε επαγγελματίες στρατολόγησης και πωλήσεων που χρησιμοποιούν το δίκτυο για να βρουν κατάλληλους υποψηφίους εργασίας.

Κατά το δ’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023, τα έσοδα του LinkedIn αυξήθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με 10% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Microsoft ανέφερε την επιβράδυνση των προσλήψεων μαζί με τη μείωση των διαφημιστικών δαπανών ως εμπόδια για το LinkedIn, αν και συνεχίζει να προσθέτει νέα μέλη στην κοινότητά της των περίπου 950 εκατομμυρίων.

Ο κλάδος της τεχνολογίας έχει απολύσει 141.516 υπαλλήλους το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με περίπου 6.000 έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με την εταιρεία απασχόλησης Challenger, Gray & Christmas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή