Με ανάρτηση της στην πλατφόρμα X, η Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε ότι στέκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης και της Γάζας. Η 20χρονη ακτιβίστρια δημοσίευσε επίσης μερικούς λογαριασμούς, όπου οι χρήστες μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας και πως μπορούν να βοηθήσουν.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Συνελήφθη σε διαδήλωση κατά πετρελαϊκής συνόδου στο Λονδίνο

«Σήμερα απεργούμε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη και τη Γάζα», έγραψε η Thunberg σε αναρτήσεις στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με μια φωτογραφία της που την απεικονίζει να κρατάει μια πινακίδα που έγραφε «STAND WITH GAZA.»

Πώς αντέδρασαν οι χρήστες του X

Αμέσως μετά την ανάρτηση της, οι χρήστες της πλατφόρμας X, πρώην Twitter, απάντησαν εξοργισμένοι, μοιραζόμενοι εικόνες που έγραφαν: «Η Greta Thunberg υποστηρίζει το ISIS»

Η ανάρτηση στο Instagram

Η Τούνμπεργκ μοιράστηκε επίσης μια ανάρτηση στο Instagram story της την Πέμπτη από την Palestine Speaks, μια γερμανική φιλοπαλαιστινιακή ομάδα, που καλούσε σε παγκόσμια γενική απεργία την Παρασκευή.

«Αυτή η απεργία είναι ένα ηχηρό μήνυμα της αγανάκτησής μας ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα και την κατασταλτική κρατική τρομοκρατία πολλών δυτικών κρατών εναντίον όλων όσοι δείχνουν και ενεργούν σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους», έγραφε η ανάρτηση.

Την ημέρα των επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ, η ομάδα έκανε ανάρτηση για να προαναγγείλει «μια επαναστατική ημέρα για την οποία πρέπει να είμαστε υπερήφανοι».

Υπέρ της Παλαιστίνης τάσσεται η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Γκρέτα μοιράστηκε στο Istagram την ανάρτηση του Palestine Speaks

Αυξάνονται οι απώλειες – Εξακολουθούν να αναμένουν την παράδοση βοήθειας από την Αίγυπτο

Από την Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι 3.785 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων 1.524 παιδιά- έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

Η επίθεση συνεχίστηκε το πρωί της Παρασκευής, με αναφορές για περιοχές στη νότια Γάζα που δέχθηκαν σφοδρούς βομβαρδισμούς, παρά την εντολή του Ισραήλ να μετακινηθούν εκεί οι άμαχοι για την ασφάλειά τους.

Οι ντόπιοι εξακολουθούν να περιμένουν να τους παραδοθεί από την Αίγυπτο η βοήθεια που χρειάζονται απεγνωσμένα, καθώς τα βασικά αποθέματα καυσίμων και φαρμάκων εξαντλούνται εν μέσω της πολιορκίας του θύλακα από το Ισραήλ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα