Έτοιμος να παραιτηθεί είναι ο επί 30 χρόνια διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways, Ακμπάρ Αλ Μπακέρ, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο CEO της εταιρείας φέρεται να είπε στο προσωπικό ότι θα αποχωρήσει τον Νοέμβριο, αν και η κίνηση αυτή δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Η τελευταία του μέρα -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- θα είναι στις 5 Νοεμβρίου.

Ο Αλ Μπακέρ μετέτρεψε την Qatar Airways σε έναν αεροπορικό κολοσσό μεγάλων αποστάσεων που μπορεί να αμφισβητήσει την ανταγωνίστρια Emirates. Σύμφωνα με δημοσίευματα η αφοσίωσή του στην παροχή μιας premium εμπειρίας κέρδισε τα εύσημα από τους πελάτες, αλλά οδήγησε σε συγκρούσεις με τους κατασκευαστές αεροσκαφών Airbus SE και Boeing Co.

Boeing: Παραγγελία – μαμούθ από την Qatar Airways

Πιο πρόσφατα, ο Αλ Μπακέρ προσέφυγε στα δικαστήρια, καταγγέλοντας την Airbus για ένα πρόβλημα με το ξεφλούδισμα της βαφής σε αεροσκάφη ευρείας ατράκτου A350. Το θέμα διευθετήθηκε φέτος.

Ο ίδιος προκάλεσε επίσης αρνητική προσοχή από τα Media, για τα σχόλια που έκανε σε μια εκδήλωση του 2018 ότι μια γυναίκα δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά του «επειδή είναι μια πολύ προκλητική θέση».

Η αποχώρηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Qatar Airways αναμενόταν εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά ο ίδιος πάντα έλεγε ότι θα παραιτηθεί όταν του ζητούσαν.

Σημειώνεται πως ο αερομεταφορέας του Κατάρ κατέκτησε φέτος  την κορυφαία διάκριση στην business class, στης κατηγορίες για την Καλύτερη Business Class στον κόσμο, την Καλύτερη Business Class Seat στον κόσμο, την Best Business Class Lounge (το σαλόνι Al Mourjan στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad), την Καλύτερη Business Class Lounge Dining και τον τίτλο της Καλύτερης Αεροπορικής Εταιρείας στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή