Στην αναβολή της προγραμματισμένης αρχικής δημόσιας προσφοράς της στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ προχώρησε η CVC Capital Partners, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων της Ευρώπης, σύμφωνα με τους Financial Times και το Bloomberg.

Εν μέσω αυξανόμενης αναταραχής στην αγορά και επιδείνωση των συνθηκών, το επενδυτικό fund που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει την εισαγωγή του στα τέλη Οκτωβρίου, αποφάσισε τώρα να θέσει την πώληση μετοχώς του σε αναμονή.

CVC Capital: Ετοιμάζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Αμστερνταμ

Οι επενδυτές της CVC εξέταζαν το ενδεχόμενο να πουλήσουν περίπου μερίδιο 10% μέσω της IPO για να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια). Ήταν μια επισφαλής περίοδος για την αγορά IPO, η οποία μόλις άρχιζε να ξαναζωντανεύει πριν ξεκινήσουν οι δυσκολίες που αποτυπώθηκαν στην πορεία της τεχνολογικής εταιρείας Arm Holdings Plc και της επιχείρησης υποδημάτων και σανδαλιών Birkenstock Holding Plc – εκεί άρχισε να κλωνίζεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Η κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς έχει πλήξει σοβαρά τα διεθνή χρηματιστήρια, εντείνοντας τις ανησυχίες. Ο δείκτης αναφοράς Stoxx Europe 600 υποχωρεί τώρα κατά 7,5% από την κορύφωσή του στα τέλη Ιουλίου.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και η CVC δεν έχει ορίσει ακόμη νέο χρονοδιάγραμμα για οποιαδήποτε μελλοντική προσφορά.

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Το επενδυτικό fund δραστηριοιποιείται σε περισσότερες από 120 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του και στην ελληνική αγορά. Από το 2017 ελέγχει τo Hellenic Healthcare Group, τον μεγαλύτερο όμιλο ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, στον οποίο ανήκουν Υγεία, το Metropolitan Hospital, το Μητέρα, το Metropolitan General, το Λητώ, το Creta InterClinic στην Κρήτη και το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Το 2022 επένδυσε στην Εθνική Ασφαλιστική, ενώ ένα χρόνο πριν είχε αποκτήσει μερίδια στη ΔΕΗ και το 2020 στο skroutz. Αποτελεί τη μητρική εταιρεία της Vivartia, με ηγετικές θέσεις στην αγορά σε κάθε έναν από τους βασικούς κλάδους της: Dairy & Drinks (Delta, UMC, Δωδώνη), Frozen Foods (Μπάρμπα Στάθης, Χρυσή Ζύμη), Food Services & Entertainment (Goody’s, Flocafe, Everest και La Pasteria).

Ομοίως διατηρεί μερίδια στην D-Marin, τον φορέα εκμετάλλευσης μαρινών σκαφών υψηλής ποιότητας σε στρατηγικές τοποθεσίες ιστιοπλοΐας σε όλη την Ιταλία, την Κροατία, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή