Κοινό μέτωπο αγώνα και σύγκληση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση των υποκλοπών και τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών έβγαλε η συνάντηση των Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Ανδρουλάκη σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση περί σύμπλευσης των δύο κομμάτων το ερχόμενο διάστημα.

Κασσελάκης: Το πρώτο ραντεβού με Ανδρουλάκη – Πού στοχεύουν οι δύο πλευρές

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε αρκετά καλό κλίμα, όπως διαπιστώθηκε από τις on camera δηλώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών αλλά και από την κοινή ενημέρωση των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τα όσα ειπώθηκαν πίσω από αυτές.

Συγκεκριμένα, πίσω από τις κάμερες, οι κ. κ. Ανδρουλάκης και Κασσελάκης συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών.

Από τη σημερινή συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημέρωσε επίσης τον πρόεδρο του Στέφανο Κασσελάκη για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία.

Μπροστά από τις κάμερες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως χαίρεται πάρα πολύ για τη συνάντηση «γιατί πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας για να οικοδομούμε σε ένα πολιτικό πεδίο σχέσεις εμπιστοσύνης και συναινέσεων όπου είναι δυνατόν».

«Να προσφέρουμε προοδευτικές λύσεις και να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών», είπε ο Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε από την πλευρά του πως πρέπει να προσφέρουν προοδευτικές λύσεις στον κόσμο. «Χτίζοντας πάνω σε αυτό το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών», σημείωσε χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα της σύμπλευσης στην υπόθεση των υποκλοπών.

Συμφώνησαν και καταδίκασαν τη ΝΔ για την υπόθεση των 3/5 στη διάσκεψη των προέδρων για να αλλάξουν τα μέλη της ΑΔΑΕ, εξαπολύοντας πυρά από κοινού στη ΝΔ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης προανήγγειλε, μάλιστα, ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί αυτή η αλλαγή.

Τι σημαίνει αυτή η σύμπλευση

Παρότι -περισσότερο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ- και δευτερεύοντος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ξορκίζουν κάθε ενδεχόμενο συμπόρευσης εν όψει των ευρωεκλογών η συγκεκριμένη συνάντηση μίας ώρας και οι πολιτικές συμφωνίες που υπήρξαν αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει θέσει μετ’ επιτάσεως ο Χρήστος Σπίρτζης και άλλα στελέχη από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά, και από πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε στείλει μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη για πολιτική συμπόρευση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αν όχι στην κεντρική πολιτική σκηνή, τουλάχιστον στις ευρωεκλογές του 2024.

Τα ποσοστά  των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Αρκετοί εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη συνάντηση, όταν υπάρχουν συμφωνίες σε σημαντικά ζητήματα όπως των υποκλοπών και του εγκλήματος των Τεμπών, είναι προάγγελος εξελίξεων. Υπενθυμίζουν, δε, ότι η συμπόρευση των δύο κομμάτων σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έφερε νικηφόρα αποτελέσματα, κάτι, που αν επαναληφθεί στις ευρωεκλογές, θα ήταν αναζωογονητικό για τον χώρο.

Επίσης, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που αναμένονται -σύντομα- στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενδεχομένως να ανοίξει και άλλο ο δρόμος για συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων, καθώς, σε περίπτωση αποχώρησης της Αριστερής πτέρυγας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα παραμείνουν στο κόμμα στελέχη και μέλη που βλέπουν με αρκετά θετικό μάτι τη συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μένει χωρίς ερευνητικό σκάφος η Ελλάδα – Το ωκεανογραφικό «Αιγαίο» αποσύρεται
Επικαιρότητα |

Μένει χωρίς ερευνητικό σκάφος η Ελλάδα – Το ωκεανογραφικό «Αιγαίο» αποσύρεται

Γιατί έχει κολλήσει η διαδικασία αντικατάστασής του – Η απουσία ενός τέτοιου πλοίου απειλεί σοβαρά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας και τα εθνικά της συμφέροντα στην έρευνα των θαλασσών