Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, παίρνοντας πίσω λίγο από το χαμένο έδαφος των περασμένων ημερών, αναμένοντας επίσης και το σχέδιο του βρετανικού προϋπολογισμού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,25%, με τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης να κερδίζει 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,09% στις 7.488 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,29% στις 15.946 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,30% στις 7.251 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, ο γερμανικός όμιλος μηχανικής και παραγωγής χάλυβα Thyssenkrupp ανακοίνωσε την Τετάρτη ζημίες 2 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2022-23, καθώς ανέφερε ότι αντιμετώπισε το κόστος απομείωσης περιουσιακών στοιχείων ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ στο τμήμα Steel Europe. Οι μετοχές ωστόσο κινούνται κατά 3% υψηλότερα.

Οι συναλλαγές σήμερα είναι πιθανό να είναι περιορισμένες στην Ευρώπη, μια ημέρα πριν από την εορτή των Ευχαριστιών των ΗΠΑ, καθώς οι ροές είναι χαμηλές. Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη της ευρωζώνης αναμένονται αργότερα μέσα στη συνεδρίαση.

Ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Jeremy Hunt θα παραδώσει σήμερα τον προϋπολογισμό, εν μέσω πιέσεων από το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα να εφαρμόσει φορολογικές περικοπές καθώς η οικονομία της χώρας μένει στάσιμη. Ο Hunt αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την προσέλκυση επιχειρηματικών επενδύσεων και την άρση των εμποδίων σε έργα υποδομής μεγάλης κλίμακας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές