Μικτά πρόσημα σημείωσαν και σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς επηρεάστηκαν και αυτές με τη σειρά τους από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που αποκάλυψαν ότι οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η νομισματική πολιτική έπρεπε να είναι περιοριστική.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέκαμψε μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες απωλειών και σημείωσε άνοδο 0,29% κλείνοντας στις 33.451,83 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,44% στις 2.378,19 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέβηκε οριακά, σημειώνοντας τρίτη ημέρα κερδών και έκλεισε στις 2.511,7 μονάδες. Αντίθετα, ο Kosdaq υποχώρησε 0,29%, κλείνοντας την ημέρα στις 814,61 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε 0,07% χαμηλότερα, ενώ ο δείκτης CSI 300 της Κίνας υποχώρησε 0,52%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε οριακά, αντιστρέφοντας τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη και έκλεισε στις 7.073,4 μονάδες.

Οι αγορές επηρεάστηκαν και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας είπε ότι αναμένει η οικονομία να ανακάμψει αλλά μόνο με μέτριο ρυθμό. «Η ιαπωνική οικονομία ανακάμπτει με μέτριο ρυθμό, αν και πρόσφατα φαίνεται να είναι ελαφρώς στάσιμη», ανέφερε σε δελτίο τύπου το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιαπωνίας.

Ως βασικοί κίνδυνοι για την ανάπτυξη της Ιαπωνίας ήταν η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση εν μέσω κύκλων σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής και φθίνουσες προοπτικές ταχύτερης ανάκαμψης στην Κίνα.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Σιγκαπούρης αυξήθηκε κατά 1,1% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις για 0,7% και υψηλότερα από την αύξηση 0,5% που παρατηρήθηκε το δεύτερο τρίμηνο. Το ποσοστό ήταν επίσης υψηλότερο από τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οποίοι ανέμεναν ανάπτυξη 0,7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές