Τριήμερο σήριαλ με την Εθνική

·         Τη Δευτέρα το καμπανάκι, την Τρίτη το record date και την Τετάρτη στη διάθεση προς διαπραγμάτευση.

·         Σήριαλ έχει γίνει η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εθνικής που διέθεσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

·         Κι ενώ όλοι όσοι συμμετείχαν στο placement έβλεπαν τις μετοχές τους στα χαρτοφυλάκια τους, με τον κωδικό «ΕΤΕΕ», οι εντολές που έδιναν το πρωί της Τρίτης απορρίπτονταν.

·         Δίχως κάποια ανακοίνωση, με μόνη την επικοινωνία με τα χρηματιστηριακά γραφεία, οι ενδιαφερόμενοι συμπέραναν ότι θα μπορούσαν να κάνουν πράξη από τις 22 Νοεμβρίου.

·         Τι κι αν έλεγε το πληροφοριακό δελτίο ότι οι προσφερόμενες μετοχές θα πιστωθούν στους Λογαριασμούς Αξιογράφων των επενδυτών στις 21.11.2023…

·         Δεν είπαν αν ήταν πρωί ή απόγευμα…

·        Στο μεταξύ, το καμπανάκι της έναρξης το είχαν κρούσει οι άνθρωποι του ΤΧΣ και της Εθνικής τη Δευτέρα…

————–

Άρχισε να «βρέχει» δισ. μετά την επενδυτική βαθμίδα

·         Πάνω από 1,6 δισ. ήταν οι προσφορές για το senior bond της Eurobank.

·         Βέβαια η απόδοση ήταν αρκούντως ικανοποιητική, στο 5,875%, από 6,25% στο αρχικό guidance.

·         Αλλά αν συνδυαστεί με τις προσφορές άνω των 8 δισ. για το 22% της Εθνικής την περασμένη εβδομάδα…

·         Τότε τα ελληνικά assets δεν είναι και εκτός ραντάρ, όπως διατείνονται πολλοί.

·         Ίσα ίσα, αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς στη στήλη, τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τα καλά της επενδυτικής βαθμίδας.

————-

Μαθήματα στήριξης της μετοχής

·         Την παρέμβαση της διοίκησης χρειάστηκε η μετοχή της Coca Cola HBC για να «ξεκολλήσει».

·         Kαι να κάνει ένα ανοδικό ξεπέταγμα μετά από περίπου ενάμιση μήνα κάτω από τα 25 ευρώ.

·         Βέβαια δεν κατάφερε να κρατήσει ως το κλείσιμο το ψυχολογικό όριο, συντηρώντας στην παρούσα φάση το αρνητικό σενάριο.

·         Τις τελευταίες εβδομάδες η μετοχή της Coca Cola εμφάνιζε σοβαρά σημάδια αδυναμίας, παρά την ανοδική αναπροσαρμογή της τιμολογιακής της πολιτικής.

·         Mε την κεφαλαιοποίησή της μάλιστα να έχει χάσει τα επίπεδα των 10 δισ.

·         Ήρθε όμως η ανακοίνωση για πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών με στόχο να επιστραφούν έως και 400 εκατ. ευρώ στους μετόχους για να αλλάξει το κλίμα.

·         Το σημαντικότερο όμως είναι η επισήμανση της διοίκησης ότι πιστεύει ότι η τρέχουσα τιμή της μετοχής υποτιμά τις μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

·         Και όπως ανέφερε και ο CEO Zoran Bogdanovic η τρέχουσα αδυναμία της αγοράς αποτελεί ευκαιρία για την ανάπτυξη τω πλεοναζόντων κεφαλαίων…

————

Η Fraport για τα άλλα 22 περιφερειακά αεροδρόμια

·        Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συμμετοχής της Fraport στο διαγωνισμό για την παραχώρηση των υπόλοιπων 22 περιφερειακών αεροδρομίων.

·        Πρόκειται για μια απόφαση που θα λάβουν οι βασικοί μέτοχοι της γερμανικής εταιρείας που ήδη διαχειρίζεται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

·        Όπως ανέφεραν χθες στελέχη της Fraport Greece, οι μέτοχοι θα αποφασίσουν αφού πρώτα αξιολογήσουν τους όρους του διαγωνισμού.

·        Ανάμεσά τους βρίσκονται και ορισμένα πολλά υποσχόμενα αεροδρόμια, όπως της Αλεξανδρούπολης, της Νάξου και της Πάρου…

·        Οι προοπτικές πάντως του ελληνικού τουρισμού και η τάση αναζήτησης νέων προορισμών είναι ένα δέλεαρ που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino