Υποτονικά ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι επανέρχονται από τη χθεσινή αργία με μια συνεδρίαση ολίγων ωρών, λόγω Black Friday.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,19% στις 35.339 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,04% στις 4.558 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,01% στις 14.266 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow και ο S&P 500 ενισχύονται κατά 0,9% έκαστος. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1%, οδεύοντας για το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί νικών για τον S&P 500 και τον Nasdaq από τον Ιούνιο.

Καταλύτης τα ομόλογα

Οι κινήσεις σήμερα επηρεάζονται από την σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων, οι οποίες έφτασαν αυτή την εβδομάδα έφθασαν στα χαμηλά πολλών μηνών με την ελπίδα ότι ο πληθωρισμός θα αποκλιμακώνεται και η Federal Reserve ενδέχεται να ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων.

«Το πρόβλημα είναι ότι εάν η οικονομική ανάπτυξη παραμείνει σταθερή στο τρέχον επιτόκιο πολιτικής, τότε σχεδόν εξ ορισμού η νομισματική πολιτική δεν περιορίζει την οικονομία, πράγμα που σημαίνει ότι η Fed δεν έχει κανένα λόγο να μειώσει τα επιτόκια», σχολίασε ο αναλυτής της Nordea, Philip Maldia Madsen.

«Αν μη τι άλλο, το ράλι των ομολόγων και των μετοχών τόνωσε την οικονομία και μείωσε την ανάγκη της Fed να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική», πρόσθεσε. «Το ίδιο ισχύει για τη μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου, η οποία δεν σχετίζεται με την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά βελτιώνει την πραγματική αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών να δαπανούν σε υπηρεσίες και αγαθά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street