Στο μοτίβο των μικτών προσήμων και των διαφοροποιήσεων έμειναν και σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την οικονομία της Ιαπωνίας.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είδε τον βασικό πληθωρισμό της να αυξάνεται στο 2,9% τον Οκτώβριο, υψηλότερο από το 2,8% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Υποτονικές οι συναλλαγές

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας κέρδισε 0,52% φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 3 Ιουλίου, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,54% για να κλείσει στις 2.390,94 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,17% για να κλείσει στις 7.040,8 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,73%, ολοκληρώνοντας στις 2.496,63 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 0,12% στις 815,0 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε βουτιά 1,93% την τελευταία ώρα των συναλλαγών, ενώ ο δείκτης αναφοράς CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε κατά 0,66% χαμηλότερα στις 3.538,01 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ιαπωνίας παρέμεινε σε περιοχή συρρίκνωσης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με έρευνα της Jibun Bank. Ο δείκτης ήταν στο 48,1 τον Νοέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο. Ήταν επίσης χαμηλότερο από 48,7 τον Οκτώβριο.

Ο PMI των υπηρεσιών για τον Νοέμβριο ήταν 51,7, ουσιαστικά αμετάβλητος από 51,6 τον Οκτώβριο, υποστηριζόμενος από μια ελαφρά αλλά σταθερή αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Επίσης, οι βασικές τιμές καταναλωτή της Ιαπωνίας αυξήθηκαν με ελαφρώς πιο αργό ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Οκτώβριο. Ο βασικός ΔΤΚ στην Ιαπωνία αυξήθηκε 2,9% τον περασμένο μήνα σε ετήσια βάση. Εξαιρουμένων των ενεργειακών προϊόντων και των φρέσκων τροφίμων, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 4% τον Οκτώβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, χαμηλότερα από 4,2% τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές