Για τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση τα τελευταία 30 χρόνια αλλά και αυτές που μένει να γίνουν μίλησε ο Σπύρος Παμπουκίδης, διευθύνων σύμβουλος της OTS, μιλώντας στο 15ο OTS Forum, την τριήμερη ετήσια συνάντηση για την ανάδειξη καλών πρακτικών και σύγχρονων προσεγγίσεων για τη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας των Υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Παμπουκίδης σημείωσε ότι η κατάσταση στην αυτοδιοίκηση έχει αλλάξει πάρα πολύ τα τελευταία 30 χρόνια. «Έτσι ξεκίνησε και η πορεία της OTS, δήμο-δήμο, περιφέρεια-περιφέρεια, νομαρχία-νομαρχία» είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της OTS τόνισε ότι «τα πράγματα δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη». «Οι γρήγορες νίκες στηρίζονται σε δουλειά ετών πολλών ανθρώπων. Τις χρειαζόμαστε βέβαια γιατί πολλές φορές έλειπε μόλις μια απόφαση, η δουλειά είχε γίνει» είπε δίνοντας το παράδειγμα της έκδοσης των πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης που έγινε ψηφιακή υπερπηδώντας το εμπόδιο της σφραγίδας και της υπογραφής με τον μοναδικό αριθμό εγγράφου.

«Καταργήστε τις σφραγίδες και τις υπογραφές παντού»

Και, με την ευκαιρία αυτή, «προκάλεσε» τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, να καταργήσει τις σφραγίδες και τις υπογραφές παντού και να ισχύσει η έκδοση με τον μοναδικό αριθμό εγγράφου.

«Η τεχνολογία χρειάζεται αλλά χρειάζονται και έξυπνες αποφάσεις» υπογράμμισε ο κ. Παμπουκίδης.

«Στους δήμους μένει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει. Πρέπει να καταργήσουμε τα γκισέ –κάποιοι το έχουν ήδη κάνει» ανέφερε.

Κλείνοντας την ομιλία του στο 15ο OTS Forum, ο Σπύρος Παμπουκίδης, ανέφερε: «ο στόχος αυτής της ημερίδας είναι να δούμε πώς θα είναι η Ελλάδα, οι δήμοι, οι πόλεις μας, η αυτοδιοίκηση όταν λήξει αυτή η θητεία. Λέω ότι θα είναι όπως θα την κάνουμε εμείς, όπως θα απαιτήσουν οι ανάγκες των πολιτών, όπως θα το επιτρέψει η τεχνολογία και πάνω από όλα όπως θα την οραματιστούμε και τη σχεδιάσουμε γιατί από εκεί ξεκινάει η αλλαγή».

Δείτε την ομιλία του:

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΕΕ: Η ανακοίνωση για τα 2 χρόνια πολέμου στην Ουκρανία – «Δύο χρόνια βίας, κτηνωδίας, τρόμου και καταστροφής»
Επικαιρότητα |

«Δύο χρόνια βίας, κτηνωδίας, τρόμου και καταστροφής»: Η ΕΕ για την επέτειο της εισβολής στην Ουκρανία

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια τραγική επέτειο: εκείνη του επιθετικού πολέμου πλήρους κλίμακας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», σημειώνουν τα όργανα της ΕΕ

Σπανάκης: Η κυβέρνηση προσάρμοσε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες στα δεδομένα της αγοράς
Επικαιρότητα |

Σπανάκης: Η κυβέρνηση προσάρμοσε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες στα δεδομένα της αγοράς

Από το 2028 έχουν αυξηθεί οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας, είπε ο υφυπουργός Εργασίας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή