
Έκπληξη εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε σχέση με τη στάση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια, με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).
Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια
Ο υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η αντιπολίτευση δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει», προσθέτοντας ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν το νομοσχέδιό μας για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία των ευάλωτων, υπερψήφισαν όμως 51 άρθρα ο ΣΥΡΙΖΑ και 57 το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου».
Μεταξύ άλλων, ασκεί κριτική στα δύο κόμματα ότι επισημαίνει ότι «το πολιτικό μένος» τα «τυφλώνει», καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «από τη μια παριστάνουν τους εισαγγελείς και από την άλλη υπερψηφίζουν τις μισές ρυθμίσεις των νομοσχεδίων που καταγγέλλουν».
Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:
«Η αντιπολίτευση δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει! ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν το νομοσχέδιό μας για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία των ευάλωτων, υπερψήφισαν όμως 51 άρθρα ο ΣΥΡΙΖΑ και 57 το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου! Υπερψήφισαν δηλαδή: Το νέο, αυστηρό πλαίσιο διαφάνειας και κυρώσεων για τους servicers σε σχέση με την ενημέρωση των δανειοληπτών. Την επέκταση του συστήματος IRIS στους ελεύθερους επαγγελματίες. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε και την παροχή δανείων από μη τραπεζικούς οργανισμούς για αύξηση του ανταγωνισμού.
Απορία προκαλεί ότι καταψήφισαν τις βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό οι οποίες, μεταξύ άλλων, εξασφαλίζουν σταθερό επιτόκιο 3% στις ρυθμίσεις, επιπλέον κούρεμα έως 28% και υποχρεωτικότητα της ρύθμισης για τους ευάλωτους! Ενώ παράλληλα, καταψήφισαν τις αλλαγές στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, ο οποίος όταν λειτουργήσει θα είναι ένα ακόμη εργαλείο των ευάλωτων δανειοληπτών για να προστατεύσουν την κατοικία τους. Καθώς και την επέκταση του προγράμματος «Ηρακλής» για τη μείωση των «κόκκινων δανείων» στις τράπεζες. Το πολιτικό μένος τυφλώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που από τη μια παριστάνουν τους εισαγγελείς και από την άλλη υπερψηφίζουν τις μισές ρυθμίσεις των νομοσχεδίων που καταγγέλλουν! Ενώ την ίδια στιγμή καταψηφίζουν μια σειρά από πολύ χρήσιμες για τους ευάλωτους ρυθμίσεις, όπως είναι η ενίσχυση του εξωδικαστικού μηχανισμού. Για άλλη μια φορά αποδεικνύονται πολιτικοί χορηγοί της κυβέρνησης!».
Η αντιπολίτευση δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει! ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν το νομοσχέδιό μας για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία των ευάλωτων, υπερψήφισαν όμως 51 άρθρα ο ΣΥΡΙΖΑ και 57 το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου!
Υπερψήφισαν δηλαδή: Το νέο, αυστηρό…
— Kostis Hatzidakis (@K_Hatzidakis) December 5, 2023


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια