Μεταξύ 4,25% – 4,60% καθορίστηκε το αρχικό εύρος επιτοκίου για το ομολογιακό ύψους 200 εκατ. ευρώ για την Autohellas, ενώ δεν αποκλείεται το τελικό επιτόκιο να κυμανθεί λίγο χαμηλότερα.

Ο προσδιορισμός της απόδοσης και του επιτοκίου των Ομολογιών θα γίνει με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών. Η Δημόσια Προσφορά ξεκινά την 17η Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται την 19η Ιανουαρίου 2024.

Autohellas: Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου 5ετούς διάρκειας ύψους έως 200 εκατ. ευρώ

Μετά τον προσδιορισμό της τελικής απόδοσης και του επιτοκίου, οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν το ύψος της Έκδοσης και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των Ομολογιών στους επενδυτές, ως εξής:

– ποσοστό τουλάχιστον 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι τουλάχιστον 60.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 200.000 Ομολογιών) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και    ποσοστό έως και 70% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι, έως και 140.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 200.000 Ομολογιών) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών.

Εάν το ΚΟΔ δεν καλυφθεί σε ποσό τουλάχιστον €150.000.000, η έκδοση του Ομολογιακού Δανείου θα ματαιωθεί και το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία συμμετοχής που έχει δεσμευθεί για έκαστο Ιδιώτη Επενδυτή θα αποδεσμευθεί το αργότερο εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών ατόκως.

Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Τράπεζα Πειραιώς. Κύριοι Ανάδοχοι είναι η Alpha Bank και η Eurobank, και Ανάδοχοι είναι οι Attica Bank, Euroxx και Optima Bank. Σύμβουλος της Έκδοσης είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Πού θα χρησιμοποιηθούν τα αντληθέντα κεφάλαια

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα, αν καλυφθεί πλήρως το ομολογιακό, και αφαιρουμένων των εξόδων (4,6 εκατ.), τα συνολικά έσοδα θα είναι €195,4 εκατ.

Θα χρησιμοποιηθούν ως ακολούθως:

(α) Ποσό €100 εκατ. θα διατεθεί εντός 180 ημερολογιακών ημερών από την Ημερομηνία Έκδοσης για την πληρωμή οφειλής υφιστάμενου, τραπεζικού δανεισμού της Εκδότριας. Ειδικότερα η Εκδότρια θα διαθέσει:

(i) Ποσό έως €65 εκατ. στην ALPHA Τράπεζα Α.Ε. για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο του προγράμματος κοινού ομολογιακού δανείου της 17.1.2022 εκδόσεως της Εταιρείας, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει,

(ii) Ποσό έως €15 εκατ. στην Τράπεζα Eurobank Α.Ε. για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο του προγράμματος κοινού ομολογιακού δανείου της 7.4.2022 εκδόσεως της Εταιρείας, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει,

(iii) Ποσό έως €20 εκατ. στην Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο της σύμβασης δανείου της 29.6.2022 της Εταιρείας, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, (β) Ποσό €56 εκατ. θα διατεθεί για την ανανέωση ή αναβάθμιση του στόλου αυτοκινήτων του Ομίλου εντός ενός έτους από την Ημερομηνία Έκδοσης,

β) Ποσό €56 εκατ. εκατ. θα διατεθεί για την ανανέωση ή αναβάθμιση του στόλου αυτοκινήτων του Ομίλου εντός ενός (1) έτους από την Ημερομηνία Έκδοσης.

(γ) Ποσό περίπου €39,4 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών του Ομίλου σε κεφάλαιο κίνησης εντός ενός έτους από την Ημερομηνία Έκδοσης.

Σε περίπτωση μερικής κάλυψης του Ομολογιακού Δανείου, τα συνολικά καθαρά αντληθησόμενα κεφάλαια θα διατεθούν αναλογικά (pro rata) για τους σκοπούς που αναφέρονται ανωτέρω.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις