Η Bosch, μια απο τις μεγαλύτερες εταιρίες – προμηθευτές της βιομηχανίας αυτοκινήτων, σχεδιάζει να περικόψει 1.200 θέσεις εργασίας απο το τμήμα ανάπτυξης λογισμικού μέχρι το τέλος του 2026, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την Πέμπτη, επιβεβαιώνοντας μια αναφορά στην καθημερινή γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι συνομιλίες με τους εκπροσώπους των εργαζομένων δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, αναφερόμενος στις προτεινόμενες περικοπές θέσεων εργασίας όπως αρχικά είχαν προγραμματιστεί.

Κομισιόν: Πράσινο φως σε Ford, BMW και Honda για σύμπραξη στα EV

Η κύρια εξήγηση που δόθηκε για την απόφαση, η οποία προβλέπει περικοπή 950 θέσεων μόνο στη Γερμανία, είναι η σημαντικά πιο αργή από την αναμενόμενη εξέλιξη της πλήρως αυτοματοποιημένης οδήγησης, ανέφερε η Handelsblatt.

«Μια αδύναμη οικονομία και ο υψηλός πληθωρισμός, που προκαλούνται μεταξύ άλλων από το αυξημένο κόστος ενέργειας και εμπορευμάτων, επιβραδύνουν επί του παρόντος τη μετάβαση», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Οι υπάλληλοι του πληγέντος τμήματος είχαν ενημερωθεί χθες το απόγευμα για τα σχέδια, είπε ο εκπρόσωπος.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο όμιλος είχε επιβεβαιώσει ότι προγραμματιζε την περικοπή 1.500  θέσεων εργασίας περίπου στις μονάδες  Feuerbach και Schwieberdingen.

Τότε, σύμφωνα με το Reuters η εταιρία είχε υποστηρίξει πως αντιμετωπίζει «σημαντικά μεγαλύτερες προκλήσεις από ό,τι αναμενόταν στην αρχή του έτους . Ακόμα κι αν θέλουμε να διατηρήσουμε το επίπεδο απασχόλησής μας όσο το δυνατόν καλύτερα με νέα προϊόντα και ένα ευρύ φάσμα μέτρων κατάρτισης, θα πρέπει να το προσαρμόσουμε στη νέα κατάσταση σε ορισμένες περιοχές».

Οι  1.200 θέσεις εργασίας, στις οποίες αναφέρθηκε εκπρόσωπος της εταιρίας , αφορούν την περιοχή των υπολογιστικών λύσεων που αναπτύσσονται για την αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Αυτό το νέο τμήμα της Bosch, το Cross-Domain Computing Solutions, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές του 2021, απασχολεί – όπως αναφέρεται στην ιστοισελίδα της εταιρίας- περίπου 17.000 συνεργάτες σε περισσότερες από 40 τοποθεσίες σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.