«H Ελλάδα καλωσορίζει τα θετικά βήματα προς την από μακρού αναμενόμενη προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και προσβλέπει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Όπως σημείωσε, η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ «θα ενισχύσει περαιτέρω τη Συμμαχία, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά στο σημερινό γεωπολιτικό πλαίσιο».

Στην Ουκρανία ο Όρμπαν – Tα γυρνάει για τον πόλεμο και βάζει τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ

«Στο ίδιο πνεύμα», προσέθεσε ο πρωθυπουργός, «η Ελλάδα υποστηρίζει τη συνολική ενίσχυση του ΝΑΤΟ, η οποία πρέπει να λαμβάνει υπόψιν τις ανησυχίες όλων των κρατών-μελών για την ασφάλειά τους».

Και τόνισε πως η Ελλάδα «θα συνεχίσει να εργάζεται για την ασφάλεια, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Είπε το «ναι» ο Ερντογάν – Περιμένουν τον Όρμπαν

Υπενθυμίζεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε την Παρασκευή πως περιμένει ότι το ουγγρικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει την προσχώρηση της Σουηδίας μόλις συγκληθεί ξανά στα τέλη Φεβρουαρίου, απομακρύνοντας και το τελευταίο εμπόδιο για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στη Συμμαχία.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε, μάλιστα, πως ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, τον διαβεβαίωσε σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν αυτή την εβδομάδα, πως υποστηρίζει την ένταξη της Σουηδίας.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα