Περίπου 900 εργαζόμενους ετοιμάζεται να απολύσει η Societe Generale, η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters. H είδηση δημοσιεύτηκε αρχικά στη γαλλική εφημερίδα Les Echos.

Σύμφωνα με τις πηγές ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας,Slawomir Krupa επιδιώκει να μειώσει το κόστος για να ενισχύσει τα κέρδη.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα γίνουν κυρίως στα τμήματα της πληροφορικές αλλά στα τμήματα που υποστηρίζουν την λειτουργία της τράπεζας στην  έδρα της Societe Generale, στην επιχειρηματική περιοχή La Defense στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ρωσία: Η Rosbank έλαβε το πράσινο φως να αγοράσει assets της Societe Generale

Θα γίνουν μέσω οικειοθελών αποχωρήσεων, πρόσθεσαν οι πηγές, αρνούμενες να κατονομαστούν επειδή η μείωση του εργατικού δυναμικού δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ο ακριβής αριθμός των περικοπών θέσεων εργασίας θα είναι μεταξύ 900 και 1.000, που αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 2% του συνολικού γαλλικού εργατικού δυναμικού.

Η SocGen απασχολεί περίπου 52.000 άτομα στη Γαλλία και περίπου 112.000 παγκοσμίως, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του εξαμήνου 2023.

Η SocGen αρνήθηκε να σχολιάσει. Η τράπεζα θα ανακοινώσει τα κέρδη ολόκληρου του έτους την επόμενη εβδομάδα, στις 8 Φεβρουαρίου.

Με αποστολή να αναζωογονήσει την τιμή της μετοχής και την κερδοφορία της SocGen, ο Κρούπα δήλωσε στους επενδυτές τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι θα μειώσει το κόστος κατά περίπου 1,7 δισ. ευρώ έως το 2026.

Περίπου το 40% αυτών των περικοπών κόστους είναι νέες ακαθάριστες εξοικονομήσεις πέραν των ήδη ανακοινωθέντων συνεργιών, ιδίως από τη συγχώνευση των δύο εμπορικών σημάτων λιανικής της SocGen στη Γαλλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή