Ακολουθώντας τα βήματα ενός αυξανόμενους αριθμού επενδυτικών τραπεζών που απαιτούν από το προσωπικό να βρίσκεται στο γραφείο πιο συχνά, η Deutsche Bank αποφάσισε να αυστηροποιήσει τους κανόνες εργασίας από το σπίτι που εισήγαγε στον απόηχο της πανδημίας της Covid.

Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα, που αποκαλύπτει το Bloomberg, οι διευθύνοντες σύμβουλοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, ενώ όλο το υπόλοιπο προσωπικό θα πρέπει να έρχεται τουλάχιστον τρεις ημέρες, Οι αλλαγές ισχύουν από τον Ιούνιο.

Ο μεγαλύτερος δανειστής της Γερμανίας κινείται στα βήματα τραπεζών της Wall Street, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα γραφεία.

Η Deutsche Bank προηγουμένως επέτρεπε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι έως και τρεις ημέρες την εβδομάδα, ανάλογα με τη θέση την οποία κατέχουν. Δεν υπήρχε ειδικός κανόνας για τους MD.

Η Goldman Sachs Group Inc., αντίθετα, απαιτεί από το προσωπικό να εργάζεται στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Τέλος στο… τετραήμερο

Η Deutsche Bank απαγόρευσε επίσης στο προσωπικό να εργάζεται από τα σπίτια του την Παρασκευή και στη συνέχεια τη Δευτέρα. Η τρέχουσα κατάσταση είναι «αναποτελεσματική», γι’ αυτό η τράπεζα επιδιώκει «να κατανείμει την παρουσία μας πιο ομοιόμορφα όλη την εβδομάδα», δήλωσε στο σημείωμα η διευθύνουσα σύμβουλος Christian Sewing και η Chief Operating Officer, Rebecca Short.

Η νέα πολιτική ενδέχεται να έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες της Deutsche Bank να περικόψει τους χώρους γραφείων. Για παράδειγμα, πέρυσι είχε δηλώσει ότι θέλει να μειώσει το αποτύπωμά της σε ακίνητα στη Φρανκφούρτη και σε μια γειτονική πόλη κατά 40% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με το 2021. Και μάλιστα, ανέφερε την αυξημένη εργασία από το σπίτι ως λόγο για τον οποίο αυτό θα ήταν εφικτό.

Η Sewing έχει υποσχεθεί να μειώσει το κόστος κατά περίπου 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ (1,8 δισεκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα δύο χρόνια.

«Η τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στο υβριδικό μοντέλο εργασίας μας, το οποίο έγινε δεκτό εξαιρετικά θετικά από το προσωπικό», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας μέσω email. «Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές της θα διασφαλίσουν τη συνέπεια σε όλη την τράπεζα και θα ενισχύσουν την παρουσία της ανώτερης ηγεσίας στο γραφείο, το οποίο παραμένει ο πρωταρχικός τόπος εργασίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive