Κάτω από το όριο του 5% κατήλθε στις 15 Φεβρουαρίου το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της Envirtus Investments στην Intrakat, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία Envirtus Investments δεν ελέγχεται από κάποιο πρόσωπο καθόσον οι μετοχές της κατέχονται κατά 50% από την Xavier Investments S.A. και κατά 50% από την Al Mava Holdings και οι αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι ο κ. Λουκάς Λαζαράκης, ως μοναδικός μέτοχος, ελέγχει την Xavier Investments S.A και ο κ. Δημοσθένης Στασινόπουλος, ως μοναδικός μέτοχος, ελέγχει την Al Mava Holdings.

Στους δείκτες MSCI και FTSE Russel η Intrakat – Τρία ξένα funds μπήκαν στην εταιρεία

To turn around story

Υπενθυμίζεται ότι προ δεκαημέρου, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat κ. Αλέξανδρος Εξάρχου κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του ομίλου αφηγήθηκε το turn around story της Intrakat, στέλνοντας ταυτόχρονα και το μήνυμα εμπιστοσύνης των μετόχων για τη συνέχεια της πορείας της εισηγμένης.

Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι το ανεκτέλεστο του ομίλου ξεπερνά σήμερα τα 5 δισ. από 1,5 δισ. ευρώ το 2022, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε 5.800 από 560 το 2022. Ειδικότερα ο κ. Εξάρχου επισήμανε απευθυνόμενος στα στελέχη και τους εργαζομένους πως ο όμιλος Intrakat αποτελεί μία εξ ολοκλήρου διαφορετική εταιρεία και σε αυτό υπήρξε καθοριστική η εξαγορά και ενσωμάτωση της Άκτωρ.

Να σημειωθεί πως ενάμιση χρόνο μετά την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών από τους Α. Εξάρχου, Δ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη, ο Όμιλος Intrakat σημειώνει υψηλό ιστορικό ανεκτέλεστου έργων ύψους άνω των 5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις