Μηνύματα για την επόμενη μέρα στέλνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εκτιμά ότι έχει βγει ενισχυμένος από το Συνέδριο και αναφέρει ότι το στάδιο σειόταν και έλεγε κάτω τα χέρια από τον Κασσελακη. Ερωτηθείς και αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι “σέβομαι την πρωτοβουλία του πρώην προέδρου, ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο Συνέδριο”, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τις τωρινές του σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο λέγοντα απλά ότι ξεκινά νέος κύκλος υπό την ηγεσία μου.

Νίκος Παππάς: Ο Κασσελάκης έχει τον πρώτο λόγο – Η Γεροβασίλη πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο

Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου ο κ. Κασσελάκης μιλά στην ΕΡΤ για την επόμενη ημέρα στο κόμμα, και δεν συμφώνησε με τον δημοσιογράφο που χαρακτήρισε επεισοδιακό το Συνέδριο.

Το συνέδριο έδρασε όπως έπρεπε να δράσει. “Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος και είδατε ένα ολόκληρο στάδιο το οποίο σειόταν και έλεγε κάτω τα χέρια από τον Κασσελακη. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή για να μετασχηματιστεί και είχε ξεκινήσει ο Τσίπρας πριν χρόνια”

Πάντως σχετικά με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα πήρε αποστάσεις και άφησε αιχμές:

«Δεν μας είχε ενημερώσει ο διευθυντής του γραφείου του πήρε τηλέφωνο τον διευθυντή του δικού μου, ένα λεπτό πριν από την ανάρτηση», είπε. Πρόσθεσε ότι εγώ σέβομαι την πρωτοβουλία του πρώην προέδρου, ήταν λάθος όμως να μην εμφανιστεί στο συνέδριο. Μιλάμε για χιλιάδες μέλη που ίδρωσαν τη φανέλα τους, που περίμεναν. Ο κ. Κασσελάκης πρόσθεσε πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιον τον Αλέξη.

Ερωτηθείς για το ποια είναι τα συναισθήματα σας, τόνισε ότι ήταν ραγισμένη η καρδιά μου λόγω των Συνέδρων, όχι λόγω του Αλέξη. Γιατί μου ζητούσαν κάτι, κάτι για να ξαναπιστέψουμε. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που είναι στους δρόμους, χτυπούν πόρτες

Υπογράμμισε ότι δεν ωφελεί κανέναν να σχολιάσω το ζήτημα σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα μικροπολιτικό ενδιαφέρον, αλλά δεν βοηθά τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει κλείσει ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ και έχει ξεκινήσει ένας νέος υπό την ηγεσία μου.

Υπογράμμισε ότι δεν ωφελεί κανέναν να σχολιάσω το ζήτημα σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα μικροπολιτικό ενδιαφέρον αλλά δεν βοηθά τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει κλείσει ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ και έχει ξεκινήσει ένας νέος υπό την ηγεσία μου.

Ερωτηθείς για τη μη επανεκλογή από την βάση ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει η εκτίμηση των μελών, που είχαν εκπροσώπους στο συνέδριο και έδωσαν ένα μεγάλο σήμα. Αυτός είναι ο Πρόεδρος μας και με αυτήν την ηγεσία θα πάμε στις επόμενες εκλογές και στις ευρωεκλογές. Έχουμε ξεκάθαρη εντολή να κάνουμε τις ριζικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς γι το αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βαδίσει ενωμένος ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι κατ’ αρχάς τα στελέχη που ήταν απέναντί μου στο συνέδριο ήταν ελάχιστα και όποιος έχει βγει και προσπαθεί να πείσει ότι βγήκα λαβωμένος απλά δεν παρακολούθησε το συνέδριο.

Επίσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος θα είναι αλλά πρέπει να είναι και διευρυμένος. Ένα κόμμα του 17% δεν κυβερνά τη χώρα και σημείωσε ότι παρέλαβα ένα κόμμα το οποίο δεν ήταν κυβερνητικό Αυτό θα το κάνουμε με ένα νέο σύγχρονο μοντέλο κόμματος, με ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι είμαστε η μία παράταξη η οποία θα ενώσει όλο τον κόσμο της Κεντροαριστεράς. Δηλαδή με μία πολιτική πρόταση η οποία είναι η σύγχρονη αριστερά για τα σύγχρονα προβλήματα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα