Με μία ενωτική παρέμβαση και σημειώνοντας πως η Όλγα Γεροβασίλη «κοσμεί την παράταξή μας, υπηρέτησε σε κρίσιμες στιγμές και πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς είναι η πιο έμπειρη κοινοβουλευτικά», μίλησε από το βήμα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Νίκος Παππάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως άφησε αιχμές για την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τις εργασίες του συνεδρίου, λέγοντας πως «θα θέλαμε να είναι εδώ και να ακούσουμε την άποψή του».

Ο κ. Παππάς ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως είναι κρίσιμη η συγκυρία, «όχι επειδή εμείς συζητούμε για το ποιος ή ποια θα επικρατήσει», αλλά «για το πώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί στην κοινωνία, πώς θα εκφράσουμε το λαό, που αγωνίζεται με τυόση ένταση, όπως οι αγρότες και οι φοιτητές, τους αγώνες των οποίων στηρίζουμε».

Σημείωσε πως «η ΝΔ πολλαπλασιάζει την κρίση που ζουν», για να τονίσει χαρακτηριστικά: «Θα γίνουμε κι εμείς πολλαπλασιαστέςς της κρίσης ή θα στείλουμε μήνυμα ενότητας, συσπείρωσςης και μάχης; Θα καταναλώσουμε τις 50 από τις 100 μέρες που μένουν για τις ευρωεκλογές» για εσωκομματικά ζητήματα ή με μια πολιτική απέναντι στη ΝΔ;

«Δεν ζήτησε λευτή επιταγή ο Στέφανος Κασσελάκης»

«Σε αυτή την αίθουσα δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν συναγωνιστές», ανέφερε προσθέτοντας πως υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, αλλά «κανείς εξ αυτών δεν εκφράζει διαφορετική άποψη επειδή θέλει το κακό του κόμματος».

«Η διεύρυνση της περασμένης δεκαετίας έγινε δυνατή, επειδή υπήρχε πολιτική λειτουργία και διάθεση για σύνθεση» τόνισε, λέγοντας πως «φτιάξαμε την ταυτότητά μας που εκτείνεται από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο, με πρωτεργάτη τον Αλέξη Τσίπρα».

Μιλώντας για την δική του στάση στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, ο Νίκος Παππάς είπε πως «στην προηγούμενη διαδικασία, δεν έκανα καμία προσωπική επίθεση, καμία δίκη προθέσεων», ενώ υπογράμμισε ότι στον β’ γύρο της εκλογής στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη «απέναντι σε μία πρόταση που αποδείχθηκε ότι ήταν ασύμβατη με την κοινωνία».

«Δεν ζήτησε λευτή επιταγή ο Στέφανος Κασσελάκης, κανείς δεν ζητά και δεν λαμβάνει λευκή επιταγή», σημείωσε, τονίζοντας πως «όταν θέτουμε τον ευατό μας στην κρίση των μελών, ζητάμε ευθύνη και λογοδοσία».

Χαρακτήρισε «κορυφαίο λάθος το έλλειμμα συλλογικής πολιτικής λειτουργίας» και τόνισε πως «ο Στέφανος έχει τον πρώτο λόγο για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και να κόψουμε τον βήχα του Μητσοτάκη για το 41%».

«Η Όλγα πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο»

Στη συνέχεια, ο Νίκος Παππάς μίλησε εγκωμιαστικά για την Όλγα Γεροβασίλη, υποστηρίζοντας ωστόσο πως «πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο σε αυτή τη μάχη» και κάνοντας σαφή την επιλογή του σε περίπτωση υποψηφιότητας της κυρίας Γεροβασίλη απέναντι στον κ. Κασσελάκη.

Ο Νίκος Παππάς, καταληκτικά, πρότεινε «να ανασυγκροτηθεί από την Δευτέρα ένα εκτελεστικό γραφείο που θα πάει το κόμμα μπροστά. Ευθύνη του εκτελεστικού γραφείου και του Στέφανου Κασσελάκη να έρθουν προτάσεις για τον μετασχηματισμό του κόμματος που αφήσαμε στη μέση και πρόταση για καταστατικές αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές να γίνουν στο τακτικό συνέδριο. Να ξεκινήσει από την Δευτέρα η προετοιμασία μας για τις ευρωεκλογές και η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα