Η έκθεση ακινήτων «ΜIPIM 2024», μια από τις κορυφαίες εκθέσεις ακινήτων διεθνώς, ανοίγει τις πύλες την επόμενη εβδομάδα, μεταξύ 12 και 15 Μαρτίου 2024, στις Κάννες της Γαλλίας.

H Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) υποστηρίζοντας τον εγχώριο κλάδο ακινήτων, διοργανώνει για άλλη μια χρονιά το εθνικό περίπτερο με τη συμμετοχή εταιρειών και φορέων που κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά των επενδύσεων και της ανάπτυξης ακινήτων, καθώς στους τομείς του τουρισμού και φιλοξενίας.

Το εθνικό περίπτερο θα λειτουργεί σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση στο Palais des Festivals, και συγκεκριμένα στο Hall Riviera 7 και το γεγονός αυτό αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία, για την προβολή επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα ακινήτων της χώρας.

Η MIPIM πραγματοποιείται από το 1990, και συγκεντρώνει τις σημαντικότερες εταιρείες στον κλάδο των ακινήτων και τους συναφείς κλάδους. Το 2023, η έκθεση υποδέχθηκε 22.500 επισκέπτες, 2.500 εκθέτες από 90 χώρες και περισσότερες από 2.000 επενδυτικές και χρηματοοικονομικές εταιρείες.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για επενδυτές ακινήτων

«Η επιτυχία μας στη MIPIM 2023 και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά ακινήτων αποτελούν ξεκάθαρη απόδειξη της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας και της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι επενδυτές στη χώρα. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για επενδυτές ακινήτων στην Ευρώπη, είτε αφορά σε ξενοδοχειακά, βιομηχανικά, οικιστικά ή και εμπορικά ακίνητα, σε logistics και υποδομές. Σε αυτή την ευτυχή συγκυρία, η Enterprise Greece διοργανώνει για άλλη μια χρονιά το εθνικό περίπτερο στην MIPIM και έχει σχεδιάσει σειρά στοχευμένων δράσεων και ενεργειών προβολής του κλάδου, μεταξύ των οποίων είναι η διοργάνωση συνάντησης εργασίας, αλλά και εκδήλωσης δικτύωσης. Μέσα από τις δράσεις αυτές, οι Έλληνες εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις και να έρθουν σε επαφή με διεθνείς εταιρείες στοχεύοντας στην σύναψη σημαντικών συμφωνιών», δηλώνει στον ΟΤ ο Δρ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Enterprise Greece.

Με 20 εταιρείες το εθνικό περίπτερο

Εκτός από τη διοργανώτρια Enterprise Greece στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν:

ΤΑΙΠΕΔ

Το Ταμείο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ιδρύθηκε το 2011 με αρχική εντολή να αξιοποιήσει την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου που του εκχωρήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο.
Στη MIPIM 2024 θα παρουσιάσει εννέα περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων παραθαλάσσιες εκτάσεις, όπως η Μαρίνα της Καλαμαριάς, το ακίνητο στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης στον Δήμο Θερμαϊκού, όπου παλαιότερα λειτουργούσε κάμπινγκ, η Ακτή και κάμπινγκ Ποσειδίου, το ακίνητο στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής και το Κτήμα Καραθώνα στο Ναύπλιο, οι δύο εκτάσεις που προορίζονται για τα logistics parks σε Φυλή και Στρατόπεδο Γκόνου, αλλά και τα ακίνητα στο Χιονοδρομικό Kέντρο Βασιλίτσας και στις Ιαματικές Πηγές Υπάτης.

PRODEA Investments

Η PRODEA Investments είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με ενεργητικό άνω των 3 δισ. ευρώ, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της PRODEA Investments αποτελείται με πάνω από 330 εμπορικά ακίνητα, κυρίως γραφεία και καταστήματα, αλλά επίσης επεκτείνεται γρήγορα και στον τομέα των εμπορικών αποθηκών, τον ξενοδοχειακό και τον οικιστικό τομέα.

Πάνω από το 80% του διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου της εταιρείας με υψηλά επίπεδα πληρότητας, μακροχρόνιες μισθώσεις και ισχυρή βάση μισθωτών, βρίσκεται σε αστικές περιοχές υψηλής προβολής και εμπορικότητας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και επιλεκτικά σε άλλες βασικές αγορές Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως η Ιταλία.

Noval Property

Η Noval Property είναι η 2η μεγαλύτερη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας στην Ελλάδα με συνολικό ενεργητικό περίπου 620 εκατ. ευρώ Η εταιρεία κατέχει ένα διαφοροποιημένο, ώριμο και ανθεκτικό χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων υψηλής ποιότητας, με μακροχρόνιες μισθώσεις και ισχυρό μείγμα μισθωτών.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Noval Property περιλαμβάνει 62 ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων γραφείων, εμπορικών κέντρων, πάρκων λιανικής, ξενοδοχείων, logistics και οικιστικών περιουσιακών στοιχείων συνολικής δομημένης επιφάνειας περίπου 470.000 τ.μ. Η Noval Property έχει αποτύπωμα σε όλη την Ελλάδα με επιλεκτική παρουσία στη Βουλγαρία.

PREMIA Properties

Η PREMIA Properties είναι εταιρεία επενδύσεων και διαχείρισης ακινήτων (REIC) στην Ελλάδα και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ). Η εταιρεία επιδιώκει την ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου που θα παράγει ελκυστικές και βιώσιμες αποδόσεις για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η PREMIA επενδύει σε ακίνητα που συνδέονται με ζωτικούς τομείς της οικονομίας π.χ. logistics, big boxes, ακίνητα κοινωνικής υποδομής (τομέας εκπαίδευσης), εξυπηρετούμενα διαμερίσματα. Με συνολική αξία ενεργητικού 330 εκατ. ευρώ και ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων 51 ακινήτων, η PREMIA στοχεύει να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της με ακίνητα υψηλής ποιότητας με χαρακτηριστικά βιωσιμότητας, να επιτύχει υψηλή απόδοση μίσθωσης και να συνεργαστεί με οικονομικά υγιείς ενοικιαστές μέσω μακροπρόθεσμων συμφωνιών.

Deloitte Greece

Η Deloitte Ελλάδος, μέλος του μεγαλύτερου παγκοσμίου δικτύου επαγγελματικών υπηρεσιών, της Deloitte Touche Tohmatsu, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1975. Με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα και Ιωάννινα, απασχολεί περισσότερους από 2.700 επαγγελματίες, με σημαντική εμπειρία και γνώση σε συμβουλευτικές, ελεγκτικές, χρηματοοικονομικές, φορολογικές και νομικές υπηρεσίες και σε υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνου.

MITSIS

Ως η μεγαλύτερη ιδιόκτητη αλυσίδα ξενοδοχείων στην Ελλάδα, η MITSIS είναι πρωτοπόρος στον τουρισμό για πάνω από 45 χρόνια τώρα, αφήνοντας το δικό της στίγμα στον κλάδο της φιλοξενίας της Ελλάδας, με γνώμονα την πελατοκεντρική φιλοσοφία και την υπόσχεση απαράμιλλων εμπειριών.
Εκτός από τη δραστηριότητά της στον τομέα της φιλοξενίας, η MITSIS επιχειρεί τώρα και στον κλάδο των κατοικιών μέσω της Mitsis Private Residences.

Kourtidis Group

Ο πλήρως καθετοποιημένος όμιλος Κουρτίδη (Kourtidis Group) δραστηριοποιείται στους κλάδους των κατασκευών, του real estate, των επενδύσεων και του τουρισμού.
Με μια επιτυχημένη πορεία 28 ετών στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου περιλαμβάνονται περισσότερες από 2.800 παραδοτέες εξοχικές κατοικίες άνω των 182.000 τ.μ. και συνολικά 55 οργανωμένα και σύγχρονα συγκροτήματα κατοικιών. Αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή 1.161 εξοχικών κατοικιών, συνολικής επιφάνειας άνω των 72.000 τ.μ.

Leptos Group

Ο Όμιλος Λεπτός (Leptos Group) είναι ένας από τους κορυφαίους «παίκτες» στην ανάπτυξη ακινήτων στην Ελλάδα και την Κύπρο, με επιχειρηματική δραστηριότητα τα τελευταία 64 χρόνια.
Διαθέτει ένα δίκτυο γραφείων και αντιπροσώπων πωλήσεων σε 75 χώρες, ενώ μέσω της εισηγμένης Leptos Calypso Hotels and Resorts κατέχει και λειτουργεί ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο όμιλος δραστηριοποιείται επίσης στην εκπαίδευση και στην υγεία.

Savills Hellas

Η Savills Hellas είναι πάροχος κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, διεθνής συνεργάτης της Savills, που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων συμβουλευτικών, διαχείρισης και συναλλακτικών υπηρεσιών σε πελάτες στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες (Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λπ.).

CPI – Kounali Mountain Resort

Η CPI έχει πρωτοστατήσει σε πολυάριθμα έργα που επαναπροσδιορίζουν τη σύγχρονη ζωή στην Κρήτη. Από το σχεδιασμό σύγχρονων βιλών που συνδυάζουν την παραδοσιακή ελληνική αισθητική με την αρχιτεκτονική αιχμής μέχρι την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον κοινοτήτων.

Plasis Real Estate + Development

Η εταιρεία Plasis Real Estate + Development διαθέτει δίκτυο 85 μεσιτών που ειδικεύονται σε: κτίρια κατοικιών, καταστήματα λιανικής, εμπορικά ακίνητα, οικόπεδα προς ανάπτυξη κυρίως στην Αττική, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στη Ρόδο, στη Θεσσαλονίκη και στα Ιόνια Νησιά.

DKG Development

Η DKG Development είναι μια εταιρεία επενδύσεων, σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων που υλοποιεί από το Α έως το Ω επενδυτικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

MIBS

Με πάνω από τέσσερις δεκαετίες τεχνογνωσίας στην ανάπτυξη ακινήτων, ο Όμιλος MIBS έχει εδραιώσει τη θέση του ως κορυφαίος κατασκευαστής κατοικιών στο ελληνικό τοπίο ακινήτων, που χαρακτηρίζεται από παγκόσμια παρουσία.

Georgaki & Partners

Η εταιρεία Georgaki & Partners είναι ο αξιόπιστος συνεργάτης για άτομα που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, να αποκτήσουν πρόσβαση στο ελληνικό νομικό τοπίο ή να συνδεθούν με την Ελλάδα. Εδώ και 17 χρόνια έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 9.000 επιτυχημένες άμεσες ξένες επενδύσεις και περισσότερες από 3.500 άδειες διαμονής σε 7 διαφορετικές γλώσσες. Διαθέτει γραφεία σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Λονδίνο.

Southrock Asset Management

Η Southrock είναι ένας διαχειριστής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων που παρέχει καινοτόμες λύσεις κεφαλαίου τόσο σε επενδύσεις σε μετοχές όσο και σε επενδύσεις δανείων.

Tetraktys

Η Tetraktys είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία σχεδιαστών, μηχανικών, αρχιτεκτόνων, συμβούλων και εξειδικευμένων τεχνικών με δραστηριότητα στον οικιστικό κλάδο από το 2007.

Sioufas & Associates

Η Δικηγορική Εταιρεία Sioufas & Associates διαθέτει γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και στη Ρουμανία υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, τους πελάτες της στις συναλλαγές και στις επενδύσεις τους σε ακίνητα, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα νομικών υπηρεσιών.

PMD Real Estate Network

Η PMD Real Estate είναι μια κτηματομεσιτική εταιρεία, πιστοποιημένη από τον οργανισμό RICS (Royal institution of Chartered surveyors) και μέλος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών με έδρα τη Γλυφάδα.

Qualco Real Estate

Η Qualco Real Estate είναι εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και παροχής συμβουλών που ξεχωρίζει για την περιφερειακή της τεχνογνωσία και το εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο επενδυτών της. Ως ανεξάρτητη εταιρεία, μέρος του Ομίλου Qualco, ειδικεύεται σε ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης εξασφαλίσεων REO και RE.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα