Η αλυσίδα γυμναστηρίων πολυτελείας Equinox συγκέντρωσε χρηματοδότηση 1,8 δισ. δολαρίων από ιδιώτες επενδυτές για να αναχρηματοδοτήσει 1,2 δισ. δολάρια σε χρέος με ωρίμανση την Παρασκευή, κερδίζοντας ζωτικό χρόνο μετά τα σοβαρά προβλήματα που γέννησε η πανδημία για την εταιρεία, όπως μεταδίδουν οι FT.

Η Sixth Street, ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες δανειστές παγκοσμίως και το ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο Silver Group συγκαταλέγονται μεταξύ των χρηματοδοτών, οι οποίοι με το ποσό των 1,8 δισ. δολαρίων θα προχωρήσουν στην αναχρηματοδότηση του χρέους, στην παροχή κεφαλαίου εργασίας και την επέκταση της αλυσίδας σε νέες τοποθεσίες, ανέφερε σε ανακοίνωση της Παρασκευής η Equinox.

Ozempic: Τα γυμναστήρια το «αγκαλιάζουν» και επενδύουν στην ανερχόμενη κατηγορία φαρμάκων

Η αναχρηματοδότηση θα γίνει σε δύο δόσεις και δεν περιλαμβάνει προνομιούχα ίδια κεφάλαια, ή άλλα χρέη που μπορούν να μετατραπούν σε ίδια κεφάλαια και να μην γίνει απομείωση για όσους κατέχουν ήδη ίδια κεφάλαια της εταιρείας.

Η Equinox βρέθηκε αντιμέτωπη με προβλήματα ρευστότητας εξαιτίας της πανδημίας και αναγκάστηκε να κλείσει τα γυμναστήριά της επί πολλούς μήνες, ενώ είδε και μια σημαντική μείωση συνδρομών. Έκτοτε η κατάσταση έχει βελτιωθεί, όμως η αύξηση των επιτοκίων περιόρισε τις επιλογές της για αναχρηματοδότηση του χρέους μέσω δανείων, αυξάνοντας τους φόβους ότι η εταιρεία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια κρίση ρευστότητας.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα τόσο η S&P Global όσο και η Moody’s έθεσαν υπό παρακολούθηση για περαιτέρω υποβάθμιση στην κατηγορία junk, φοβούμενες ότι βρισκόταν αντιμέτωπη με μια αδανιάρθρωση που θα καθιστούσε αδύνατη την αναχρηματοδότη των δανειακών της υποχρεώσεων.

Η S&P σημείωσε στις 5 Μαρτίου ότι η Equinox είχε στη διάθεσή της μόνο 44 εκατ. σε μετρητά και ανέμενε πως η εταιρεία «δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει ικανές ροές εσόδων μέσα στο επόμενο έτος».

Όμως μια κοινοπραξία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και ορισμένοι από τους επενδυτές της Equinox κατάφεραν να αποτρέψουν την κρίση ρευστότητας. Η κοινοπραξία περιλαμβάνει επίσης τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Ares Management, HPS και L Catterton το οποίο είχε επενδύσει στην Equinox το 2017. Στελέχη της Related συμμετέχουν επίσης στη συμφωνία.

Η Equinox σημείωσε πως η συμφωνία επιτεύχθη λόγω της θετικής εικόνας που παρουσιάζει η εταιρεία. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 27% πέρυσι, ενώ προχωρά στην κατασκευή 25 νέων γυμναστηρίων, μια επέκταση που αγγίζει το 20%. «Βλέπουμε ρεκόρ στην αύξηση των εσόδων και στο engagement των πελατών, κάτι το οποίο υποδηλώνει τη θέση μας ως παγκόσμιοι ηγέτες στο χώρο του πολυτελού τρόπου ζωής», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Equinox, Χάρβι Σπέβακ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή