Αδύναμο εμφανίζεται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν δείχνει κάποια διάθεση να κλείσει τον μήνα σε καλύτερα επίπεδα, με τον τραπεζικό κλάδο να παραμένει στο επίκεντρο των πιέσεων και τις στηρίξεις άλλων τίτλων να είναι ανεπαρκείς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,07% στις 1.416,62 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,08% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.403,94 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,35% στις 1.195,57 μονάδες.

Η παράδοση του Μαρτίου

Με ένα τριήμερο «ροκάνισμα» του γενικού δείκτη, η αγορά δεν μπορεί να σπάσει την αρνητική παράδοση του Μαρτίου, καθώς αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι το καμπανάκι λήξης σήμερα θα έχει ολοκληρώσει έναν πτωτικό μήνα. Έστω και για λίγες μονάδες (κλείσιμο Φεβρουαρίου στις 1.424 μονάδες), ο γενικός δείκτης δεν μπορεί να σπάσει μια δυσμενή παράδοση 25 ετών που θέλει τον Μάρτιο να είναι κατεξοχήν μήνας ρευστοποιήσεων με ιστορικό συχνότητας 66,6% και μέση μηνιαία απόδοση -2,20%.

Βέβαια, η τρέχουσα ολοκλήρωση του μήνα, αλλά και του πρώτου τριμήνου του έτους, κατά το οποίο πολλοί διαχειριστές αξιολογούν τις θέσεις τους, συνέπεσε και με την εποχική επιφυλακτικότητα που συνδέεται με τις συνεχόμενες αργίες που είχε και έχει η αγορά μπροστά της, ενδεχομένως μεταθέτοντας τις όποιες αποφασιστικές διαγραμματικές εξελίξεις για την επόμενη πλέον εβδομάδα.

Με τον τζίρο να έχει κατεβάσει αρκετά την ταχύτητα του, όπως ήταν αναμενόμενο, η αγορά ενδεχομένως θα ταλαιπωρηθεί λίγο ακόμη στη ζώνη των 1.390-1.430 μονάδων. Εάν υπάρξει, προφανώς την ερχόμενη εβδομάδα, κάποια αλλαγή, τότε και οι συναλλαγές θα ξαναβρούν τα επίπεδα που είδαμε τον Μάρτιο, με τον τζίρο να ξεπερνά σταθερά τα 110 – 120 εκατ. ευρώ.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Alpha Bank, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Quest, Εθνική, Coca Cola, Jumbo, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα, αλλά καμία δεν κινείται πάνω από το -1%.

Χωρίς μεταβολή είναι οι Ελλάκτωρ, Τιτάν και ΟΤΕ, ενώ μικρά είναι τα κέρδη σε ΕΥΔΑΠ, Aegean, Autohellas, Cenergy, Πειραιώς, Λάμδα, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Στο +1,32% τα ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών