Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault σχεδιάζει να επενδύσει 300 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο συναρμολόγησης που βρίσκεται στο Sandouville στη βόρεια Γαλλία, για την κατασκευή ηλεκτρικών φορτηγών νέας γενιάς από το 2026.

Η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει συνολικά 550 επιπλέον εργαζόμενους πέραν των 1.850 ατόμων που ήδη εργάζονται στο εργοστάσιο, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά στην επένδυση αυτή προκειμένου να κατασκευάσει ένα ελαφρύ φορτηγό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την παράδοση δεμάτων με εταιρείες διανομής. Αποτελεί δε σχέδιο που θα υλοποιήσει η μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, Flexis, μιας κοινοπραξίας που έχει δημιουργήσει με τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo και τον γαλλικό γίγαντα της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας CMA CGM.

Τον Μάρτιο, η Renault και η Volvo έλαβαν την απαραίτητη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές για την επίσημη έναρξη της κοινοπραξίας στην οποία η CMA CGM Group έχει επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της να επενδύσει έως και 120 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση της Renault.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green