Σε μια «αρκετά ισχυρή έκθεση για τις θέσεις εργασίας» οδήγησαν η απροσδόκητη αύξηση της απασχόλησης και η πτώση του ποσοστού ανεργίας, τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν.

«Η ανεργία είναι στο 3,8%. Έχουν περάσει 26 συνεχόμενοι μήνες με την ανεργία κάτω από το 4%» είπε μιλώντας σε εκδήλωση στο Μέριλαντ. «Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από τα τέλη της δεκαετίας του ’60. Επομένως, η αγορά εργασίας είναι πολύ ισχυρή».

Μπάρκιν (Fed): Έχουμε χρόνο μέχρι να μειώσουμε τα επιτόκια

Ο Μπάρκιν εξήγησε  ότι οι εταιρείες διστάζουν να απολύσουν εργαζομένους ακόμη και όταν η κατανάλωση δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, επειδή η εμπειρία της εξαιρετικά σφιχτής αγοράς εργασίας τους πρώτους μήνες της πανδημίας παραμένει φρέσκια στο μυαλό των εργοδοτών.

Λίγο πριν μιλήσει ο Μπάρκιν, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο δημιουργήθηκαν περισσότερες από 303.000 θέσεις εργασίας, έναντι μέσης πρόβλεψης των αναλυτών για 200.000 και ότι το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,8% από 3,9%.

Μια μέρα πριν ο κεντρικός τραπεζίτης, που φέτος έχει δικαίωμα ψήφου στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς,  είπε στο Reuters ότι επικεντρώνεται με προσοχή στο επίμονο εύρος του πληθωρισμού σε αγαθά και υπηρεσίες και θεωρεί ότι οι βραδύτερες αυξήσεις των τιμών πρέπει να είναι πιο διαδεδομένες προτού αισθανθεί άνετα να μειώσει τα επιτόκια.

Οι επενδυτές αμφιταλαντεύονται όλο και περισσότερο για το πότε η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια από το τρέχον επίπεδο του 5,25%-5,50%, όπου βρίσκονται από τον Ιούλιο. Οι πιο πρόσφατες προβλέψεις των αξιωματούχων της Fed εξακολουθούσαν να δείχνουν ότι η πλειονότητα των φορέων χάραξης πολιτικής αναμένει τρεις μειώσεις κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]