Παραδόθηκε σήμερα προς δημόσια χρήση η Γέφυρα των Φύλλων στην Εύβοια, η οποία είχε καταστραφεί από πλημμύρες το 2020 και ανακατασκευάστηκε πλήρως από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης ήταν, επίσης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, οι Βουλευτές Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Ζεμπίλης, Σίμος Κεδίκογλου και Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

 Στο ΕΣΠΑ η αντιπλημμυρική θωράκιση πληγεισών περιοχών της Εύβοιας

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν δίνει μόνο σημασία στα μεγάλα, εμβληματικά έργα σε όλη τη χώρα, αλλά ταυτόχρονα, στα πολλά μικρότερα έργα, που έχουν, όμως, πολύ υψηλή κοινωνική ανταποδοτικότητα», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε λόγο για μια συλλογική προσπάθεια με στόχο να αποκατασταθεί η Γέφυρα, η οποία συνδέει πολλούς οικισμούς και περιοχές αγροτικής καλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, όπου οι χρήστες υποχρεώνονταν – μέχρι σήμερα – σε μεγάλη χιλιομετρική περιφορά.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι έκλεισε και τυπικά μια «πληγή», που είχε αφήσει στον τόπο το καιρικό φαινόμενο «Θάλεια», υπογραμμίζοντας ότι η νέα γέφυρα των Φύλλων παραδόθηκε σε χρήση και είναι σύγχρονη και ανθεκτική! Και κατέληξε: «Συνεργαζόμαστε στενά με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τις παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν στις γέφυρες Αφρατίου και Βασιλικού, αλλά και για όλα τα μεγάλα οδικά έργα που υλοποιεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές