Ιστορική κερδοφορία κατέγραψε το 2023 η Ελλάκτωρ, ως αποτέλεσμα και της εφαρμογής των αποφάσεων για εξυγίανση και αναδιάρθρωση του ομίλου.

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, όπως τόνισε και ο CEO κ. Ευθύμιος Μπουλούτας μιλώντας στους αναλυτές, ήταν η εξασφάλιση ρευστότητας 700 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Απριλίου.

Ταμείο αρκετά γεμάτο για να επιτρέψει στις εταιρείες του ομίλου να κοιτάξουν με αισιοδοξία την ανάληψη νέων έργων.

Μάλιστα ο κ. Μπουλούτας έκανε γνωστό ότι η Ελλάκτωρ διεκδικεί είτε αυτόνομα είτε σε κοινοπραξία με άλλες εταιρείες έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ.

Από τις υφιστάμενες παραχωρήσεις οι μέτοχοι του ομίλου έχουν να εισπράτουν μερίσματα της τάξης του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ελλάκτωρ: Πράσινο φως από την ΕΓΣ για την πώληση του 25% της ANEMOS RES στη MORE

Η Ηλέκτωρ

Το 2023 και το 2022 ήταν καθοριστικές χρονιές τον όμιλο.

Η Ελλάκτωρ προχώρησε στην πώληση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων και θυγατρικών όπως η Άκτωρ Κατασκευές (Intrakat), η Anemos RES (Motor Oil), το Smart Park (Trade Estates), το 11,67% από το Athens Metropolitan Expo και δύο εκτάσεις στη Ρυμανία.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται ένα ακόμα deal να σημειωθεί και ο λόγος για το «διαμάντι» της Ελλάκτωρ, που είναι η Ηλέκτωρ με δραστηριότητα στη διαχείριση απορριμμάτων και συνολικά στον τομέα του περιβάλλοντος.

Ο CEO της Ελλάκτωρ ερωτηθείς από τους αναλυτές για το θέμα, επανέλαβε πώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία του due diligence, όπως επίσης σημείωσε ότι δεν έχει λάβει καμία οικονομική προσφορά και γενικά καμία προσφορά. Σημειώνεται ότι την Ηλέκτωρ «σκανάρει» η Motor Oil. Όσον αφορά την κατάληξη της διαδικασίας δηλαδή να θα υπάρξει deal ή όχι, ο κ. Μπουλούτας παρέπεμψε σε νεότερα «σε μερικούς μήνες».

Η επιστροφή κεφαλαίου

Σφίγγα… ήταν ο CEO του ομίλου και ως προς την επικείμνενη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για την επιστροφή εκφαλαίου στους μετόχους.

Δεν έδωσε καμία απάντηση και προέτρεψε τους αναλυτές να αναμένουν νεότερα λίγο πριν την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 31 Μαίου. Τότε θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις