Πράσινο φως άναψε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ στην πώληση και του 25% της θυγατρικής της ANEMOS RES στην εταιρεία – μέλος της Motor Oil, MORE.

Οι μέτοχοι ψήφισαν κατά συντριπτική πλειοψηφία 99,5% το συγκεκριμένο θέμα για τη μεταβίβαση και του υπόλοιπου πακέτου των μετοχών στη MORE. Οι μετοχές που θα μεταβιβαστούν ανέρχονται στις 123.059.250 έναντι συνολικού τιμήματος 123,5 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η MORE αποτελεί 100% θυγατρική εταιρεία της Motor Oil, η οποία κατέχει ποσοστό 29,87% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ.

Για την πρόταση προς την ΕΓΣ το ΔΣ της Ελλάκτωρ έλαβε από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία «PKF Ευρωελεγκτική Α.Ε.», σχετική γνωμοδότηση ως προς το δίκαιο και εύλογο του τιμήματος της συναλλαγής από οικονομικής άποψης. Το εύρος της αποτίμησης που έδωσε η εταιρεία κυμαίνεται από 106,5 έως 127,8 εκατ. ευρώ.

Motor Oil: Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά το deal με την Ελλάκτωρ για την Anemos

Η Motor Oil

Αξίζει να σημειωθεί πως και η διοίκηση της Motor Oil έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για τις 24 Ιανουαρίου.
Ζητά από τους μετόχους την έγκριση της συναλλαγής για την απόκτηση από τη MORE και του 25% της ANEMOS RES.

Σημειώνεται ότι στη MORE έχει μεταβιβαστεί πριν από έναν χρόνο το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών 75%, της θυγατρικής της Ελλάκτωρ που δραστηριοποιείται στις ΑΠΕ, έναντι 671,5 εκατ. ευρώ.

Εφόσον εγκριθεί η συναλλαγή τότε η MORE γίνεται εξολοκλήρου μέτοχος χαρτοφυλακίου ΑΠΕ της ANEMOS και η εγκατεστημένη ισχύς σε ΑΠΕ της θυγατρικής της MOTOR OIL ξεπερνά τα 800 MW.

Μέλη ΔΣ

Κατά τ’ άλλα η ΕΓΣ των μετόχων της Ελλάκτωρ ενέκρινε την προσθήκη νέου μέλους, 11ου στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης και πρόκειται για την κυρία Ιωάννα Δρέττα.

Επίσης η ΕΓΣ προσδιόρισε ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ τους:

1. Αθηνά Χατζηπέτρου του Κωσταντίνου

2. Οδυσσέας Χριστοφόρου του Σταματίου

3. Ευγενία Λειβαδάρου του Ιωάννη και

4. Αριστείδης Ξενόφος του Ιωάννη

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις