Λογιστικό κέρδος ύψους 8 δισ. δολαρίων αναμένεται να κλείσει η JPMorgan Chase μετά την ολοκλήρωση του μέρους της συμφωνίας με τη Visa Inc. που επιτρέπει στις μεγάλες τράπεζες να αναδιαρθρώσουν τα μερίδιά τους στον κολοσσό πληρωμών.

Όπως ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, το σχέδιο, που ανακοινώθηκε πέρυσι, επέτρεψε στην JPMorgan να διαθέσει 37,2 εκατομμύρια μετοχές Κατηγορίας Β-1 στη Visa με αντάλλαγμα έναν συνδυασμό κοινών μετοχών κατηγορίας Β-2 και κοινών μετοχών κατηγορίας Γ.

Η Visa δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι εργαζόταν για την τροποποίηση της μετοχικής δομής που εφαρμόστηκε πριν από την αρχική δημόσια προσφορά του 2008. Η μοναδική δομή —με τρεις κατηγορίες μετοχών— σχεδιάστηκε για να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες που κατείχαν τη Visa πριν από την IPO θα εξακολουθούσαν να είναι σε θέση να καλύψουν το κόστος που προέκυψε από τη μακροχρόνια αντιδικία της εταιρείας με μεγάλους εμπόρους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Walmart Inc. και Target Corp.

JP Morgan: Προσοχή στην «παγίδα» που έστησαν οι τεχνολογικές mega-caps

Φιλανθρωπίες

Η αμερικανική τράπεζα δεν διευκρίνισε τι θα κάνει με όλα τα έσοδα, αλλά ανέφερε δήλωση ότι θα δωρίσει περίπου 1 δισ. δολάρια σε μετοχές της Visa στο φιλανθρωπικό της ίδρυμα, προχρηματοδοτώντας τις συνεισφορές της στο ίδρυμα για τα επόμενα αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη θα το καταγράψει ως δαπάνη μη αποζημίωσης

Η Visa ανέφερε σε δήλωσή της νωρίτερα τη Δευτέρα ότι αποδέχθηκε 240.677.470 μετοχές κοινών μετοχών Κατηγορίας B‑1 που δημοπρατήθηκαν στην προσφορά ανταλλαγής.

Η JPMorgan, μαζί με άλλες μεγάλες τράπεζες, έλαβε μερίδια στη Visa κατά την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας το 2008. Η μετοχή είχε σημαντικούς περιορισμούς σχετικά με το πότε θα μπορούσε να πωληθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή