Τη δοκιμή του προηγμένου πακέτου υποστήριξης οδηγού της Tesla στην, Κίνα με την ανάπτυξή του σε robotaxis πρότεινε ο Ίλον Μασκ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα, ανέφερε την Τετάρτη η κρατική εφημερίδα China Daily, επικαλούμενη πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο παραθέτει το Reuters, κινέζοι αξιωματούχοι είπαν στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla ότι το Πεκίνο  «καλωσορίζει την Tesla να κάνει μερικές δοκιμές ρομποταξί στη χώρα» και ελπίζει ότι μπορεί «να δώσει το καλό παράδειγμα». Η εφημερίδα προσθέτει ωστόσο, ότι οι κινεζικές αρχές δεν ενέκριναν αμέσως την ευρεία χρήση των λειτουργιών Full Self-Driving (FSD).

Πριν από την πλήρη διάθεση των λειτουργιών FSD της, η Tesla χρειάζεται ακόμα να λάβει έγκριση για τη συλλογή και τη μεταφορά δεδομένων που χρειάζονται τα αυτοκίνητα της Tesla για να εκπαιδεύσουν τις λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού. Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε λεπτομερώς κατά την επίσκεψη του Μασκ.

Κίνα: Η επίσκεψη Μασκ «ξεμπλοκάρει» την Tesla

Ένα άτομο που ενημερώθηκε για το θέμα είπε στο Reuters ότι η Tesla επιδιώκει να υποβάλει αίτηση για να ξεκινήσει τις δοκιμές robotaxi στη Σαγκάη, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο της εταιρείας παγκοσμίως.

Η Tesla και η κυβέρνηση της πόλης της Σαγκάης δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Ταξίδι αστραπή

Η αναφορά της China Daily έρχεται λίγο αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, έκανε ένα ταξίδι αστραπή στο Πεκίνο στα τέλη του περασμένου μήνα, όπου συνάντησε τον Κινέζο πρωθυπουργό Li Qiang.

Ο Μασκ στο ταξίδι σκόπευε να συζητήσει την ανάπτυξη του FSD και αν η Tesla θα μπορούσε να εξασφαλίσει κυβερνητικές εγκρίσεις για τη μεταφορά δεδομένων στο εξωτερικό που θα μπορούσαν να αποδειχθούν καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων της, ανέφερε προηγουμένως το Reuters.

Το FSD είναι η πιο αυτόνομη έκδοση του λογισμικού Autopilot και κυκλοφόρησε το 2020. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν αυτοστάθμευση, αυτόματη αλλαγή λωρίδας και πλοήγηση στην κυκλοφορία.

Οι «νίκες» του Μασκ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, περιελάμβαναν την υποστήριξη από μια κορυφαία κινεζική ένωση αυτοκινήτων που είπε ότι τα αυτοκίνητα Model 3 και Y της Tesla συμμορφώνονταν με τους κανονισμούς ασφάλειας δεδομένων. Αυτό θα επιτρέψει στις τοπικές κυβερνήσεις να επιτρέψουν τα αυτοκίνητα Tesla να εισέλθουν σε μέρη της Κίνας στα οποία είχαν απαγορευτεί προηγουμένως, ανέφεραν κινεζικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δήλωση της Tesla.

Επίσης, η Tesla κατέληξε σε συμφωνία με την Baidu για να χρησιμοποιήσει την άδεια χαρτογράφησης του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα για συλλογή δεδομένων στους δημόσιους δρόμους της Κίνας, σύμφωνα με δύο άτομα που εκείνη την εποχή το περιέγραψαν ως ένα βήμα προς την ανάπτυξη του FSD στην Κίνα.

Η εφημερίδα China Daily, ωστόσο, επικαλούμενη πηγή κοντά στην Baidu, είπε ότι η συμφωνία σήμαινε μόνο ότι η ακρίβεια των χαρτών της Baidu που παρέχονται στην Tesla θα βελτιωνόταν και ότι δεν είχε άμεση σχέση με την FSD.

Ο Μασκ έχει εγκαταλείψει έναν μακροχρόνιο στόχο της Tesla να κατασκευάζει προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τις μάζες και θέλει να επικεντρωθεί στο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης, στο robotaxis και στο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή