Το νέο βιβλίο των Παναγιώτη Πετράκη και Παντελή Κωστή με τίτλο «Το Παραγωγικό και Επενδυτικό Κενό στην Ελληνική Οικονομία: 1990-2035», προσφέρει μια σφαιρική και αναλυτική ματιά στην τροχιά της ελληνικής οικονομίας, επικεντρωμένη στην επίδραση των επενδύσεων κατά την περίοδο από το 1990 έως το 2035. Καταγράφει επιπλέον τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας σε περιόδους ευμάρειας και αστάθειας και αναδεικνύει την κρίσιμη σημασία των επενδύσεων για την οικονομική βιωσιμότητα.

Τι σημαίνει η κίτρινη κάρτα της Κομισιόν σε 7 χώρες για το έλλειμμα και η Ελλάδα

Το βιβλίο αναλύει το επενδυτικό και παραγωγικό κενό, την επίδραση των εξαγωγών και εισαγωγών, την σημασία της κατανάλωσης, και τις δυναμικές των δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων. Εξετάζονται επίσης οι ευρύτερες μακροοικονομικές και μικροοικονομικές επιπτώσεις των επενδύσεων υποδομής.

Επιπλέον, αναλύεται η σημασία των άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ) και το διεθνές επενδυτικό κλίμα, αναδεικνύοντας τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας. Το βιβλίο καταλήγει επικεντρώνοντας στους επενδυτικούς φορείς στην Ελλάδα και την επιρροή ευρωπαϊκών οντοτήτων, παρουσιάζοντας μια πολυεπίπεδη εξέταση των στρατηγικών που μπορεί να υιοθετήσει η Ελλάδα για να βελτιώσει την οικονομική της τροχιά στο μέλλον.

Περισσότερες πληροφορίες Εκδόσεις Παπαζήση: Το παραγωγικό και επενδυτικό κενό στην ελληνική οικονομία: 1990-2035 – Εκδόσεις Παπαζήση (papazissi.gr)

Ο Παναγιώτης Ε. Πετράκης είναι Ομ. Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

O Παντελής Χ. Κωστής είναι Επ. Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ενεργοβόρες βιομηχανίες: Ζητούν αποζημίωση για τις υψηλές τιμές στο ρεύμα
Βιομηχανία |

Αποζημιώσεις για τις υψηλές τιμές ρεύματος ζητούν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες

Οι ενεργοβόρες βιομηχανίες με ανακοίνωση του φορέα εκπροσώπησης τους την ΕΒΙΚΕΝ καλούν τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα για τις υψηλές τιμές στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος