
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, έφτασε η ζάχαρη τη Δευτέρα, μετά την είδηση ότι η Ινδία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο, θα επιτρέψει την εξαγωγή 1 εκατομμύριο μετρικών τόνων του εμπορεύματος την τρέχουσα περίοδο που θα ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Το Reuters ανέφερε την Κυριακή ότι το Νέο Δελχί επρόκειτο να επιτρέψει τις εξαγωγές σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις τοπικές τιμές του γλυκαντικού, οι οποίες είχαν δεχθεί πιέσεις τους τελευταίους μήνες.
Αν και υπήρχαν εικασίες εδώ και εβδομάδες ότι θα επιτρέπονταν οι εξαγωγές, η απόφαση εξέπληξε ορισμένους εμπόρους καθώς η παραγωγή αυτής της σεζόν αναμένεται να πέσει κάτω από την κατανάλωση για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια.
Ινδία: Έτοιμη για εξαγωγές ενός εκατομμυρίου τόνων ζάχαρης
«Τα νέα είναι πιθανό να ασκήσουν πίεση στις παγκόσμιες τιμές», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της ING, Warren Patterson.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της λευκής ζάχαρης στο χρηματιστήριο ICE, που χρησιμοποιείται ως παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την τιμή του γλυκαντικού, έφθασαν τα 470,20 δολάρια ανά τόνο νωρίτερα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2021.
Αργότερα διαπραγματεύθηκαν με πτώση 1% στα 473,60 δολάρια ο τόνος, ανεβάζοντας τις απώλειες για το έτος σε πάνω από 5%.
Τι προβλέπουν οι traders για τη ζάχαρη
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ακατέργαστης ζάχαρης δεν διαπραγματεύτηκαν λόγω αργίας στις ΗΠΑ, αλλά έκλεισαν με πτώση 1% στα 18,22 σεντς ανά λίβρα την Παρασκευή.
Η παραγωγή της Ινδίας θα μπορούσε να μειωθεί σε περίπου 27 εκατομμύρια τόνους από 32 εκατομμύρια τόνους πέρυσι, σύμφωνα με κορυφαίους εμπορικούς οίκους στη χώρα. Το Νέο Δελχί δεν επέτρεψε εξαγωγές την προηγούμενη σεζόν.
Ένας εμπειρογνώμονας της βιομηχανίας ζάχαρης με έδρα την Ευρώπη είπε στο Reuters ότι ενώ και αυτός περίμενε ότι η Ινδία θα παράγει περίπου 27 εκατομμύρια τόνους αυτή τη σεζόν, ένας κορυφαίος εμπορικός οίκος προωθούσε την άποψη ότι η παραγωγή θα ήταν σημαντικά υψηλότερη.
Οι τιμές της ζάχαρης δέχθηκαν επίσης πιέσεις φέτος λόγω της ανησυχίας ότι η Ταϊλάνδη μπορεί να έχει περισσότερο γλυκαντικό για να πουλήσει λόγω της διακοπής των εξαγωγών σιροπιού στην Κίνα.
Οι κινεζικές αρχές ζήτησαν από την Ταϊλάνδη να επιθεωρήσει δεκάδες εργοστάσια προτού ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την άρση της απαγόρευσης που επιβλήθηκε τον περασμένο μήνα στις εξαγωγές σιροπιού ζάχαρης και προαναμεμιγμένης σκόνης από το έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας.


Latest News

Χρυσός: Μείωση κατά 23% της παραγωγής στο Μάλι
Η σύγκρουση της κυβέρνησης με τις εταιρείες εξόρυξης μπορεί να είναι ο λόγος για τη μείωση της παραγωγής

Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο
Οι επενδυτές ανησυχούν για τον ανανεωμένο εμπορικό πόλεμο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την Κίνα

Ο χρυσός λάμπει - Ποιο είναι το αδιανόητο που γίνεται πιθανό
Ο χρυσός μπορεί να ανέβει και άλλο, καθώς ο Τραμπ θέλει να αποδυναμώσει το δολάριο διατηρώντας παράλληλα το προνομιακό αποθεματικό του

Στα χέρια κινεζικών εταιρειών το 75% της παραγωγής νικελίου της Ινδονησίας
Η Ινδονησία έχει ικανότητα επεξεργασίας 8 εκατομμυρίων τόνων σε νικέλιο ετησίως - Το παιχνίδι των κινέζων μετόχων σε 33 εταιρείες

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο χρυσός - Σε νέα ιστορικά υψηλά οι τιμές
Ο νέος εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας και η πρόταση Τραμπ για τη Γάζα ευνοούν τις τοποθετήσεις στο πολύτιμο μέταλλο

Αγγίζει το υψηλό όλων των εποχών ο χρυσός
Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο μετά την απάντηση της Κίνας στους δασμούς

Υποχώρησε το πετρέλαιο μετά την αναδίπλωση Τραμπ για τους δασμούς σε Μεξικό και Καναδά
Το βράδυ της Δευτέρας ανακοινώθηκε το πάγωμα των δασμών στο Μεξικό και στον Καναδά για 30 ημέρες - Αμεση ήταν η αντίδραση των αγορών στο πετρέλαιο

«Βουτιά» σε χαμηλό 4 εβδομάδων για το πετρέλαιο
Εντονη νευρικότητα στην αγορά πετρελαίου - Roller coaster στις τιμές

Γιατί οι ΗΠΑ μαγνητίζουν τις ράβδους χρυσού - Η μεγάλη ευκαιρία για arbitrage και οι δασμοί Τραμπ
Γιατί οι τράπεζες ράβδων μεταφέρουν το χρυσό στις ΗΠΑ

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον χρυσό - «Βλέπει» τα 3.000 δολ.
Ο χρυσός επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο εν μέσω φόβων για νέα παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο