
Μικτές τάσεις εμφάνισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν μια σειρά από οικονομικά στοιχεία στην περιοχή, με τις κινεζικές μετοχές να ξεχωρίζουν για τα κέρδη τους.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,65%, ενώ ο CSI 300 αναρριχήθηκε 1,01% στις 3.835,34 μονάδες. Οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές της Κίνας προέτρεψαν την Πέμπτη τα μεγάλα κρατικά αμοιβαία κεφάλαια και τις ασφαλιστικές εταιρείες να αγοράσουν περισσότερες μετοχές, καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να ενισχύσει την παραπαίουσα χρηματιστηριακή του αγορά.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε κατά 0,61% χαμηλότερα για να κλείσει στις 8.378,7 μονάδες.
Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,79% στις 39.958,87 μονάδες, ενώ ο Topix ενισχύθηκε κατά 0,53% στις 2.751,74 μονάδες.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1,24% στις 2.515,49 μονάδες και ο Kosdaq έκλεισε κατά 1,13% χαμηλότερα στις 724,01 μονάδες.
Οι μετοχές της νοτιοκορεατικής Hyundai Motor σημείωσαν άνοδο 1,68%, καθώς η εταιρεία ανέφερε αύξηση 12,3% στα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου. Τα τριμηνιαία έσοδα αυξήθηκαν 11,9% σε ετήσια βάση.
Στο μεταξύ, οι αγορές αναμένουν την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, η οποία πραγματοποιεί τη συνεδρίαση πολιτικής της σήμερα και αύριο. Ο διοικητής της BOJ Kazuo Ueda είχε σηματοδοτήσει τις προθέσεις για αύξηση των επιτοκίων.
Στα μάκρο της ημέρας, ο δομικός πληθωρισμός της Σιγκαπούρης, ο οποίος αφαιρεί το κόστος διαμονής και ιδιωτικών μεταφορών, διαμορφώθηκε στο 1,8% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, ξεπερνώντας ελαφρά τις εκτιμήσεις για αύξηση 1,7%. Ο δείκτης ήταν στο 1,9% τον Νοέμβριο.
Είσης, η άνοδος των εξαγωγών της Ιαπωνίας ανήλθε στο 2,8% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για άνοδο 2,3%. Οι εισαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά 1,8%, με το εμπορικό πλεόνασμα να διαμορφώνεται στα 130,9 δισ. γιεν (836,90 εκατ. δολάρια), έναντι εκτιμήσεων για έλλειμμα 53 δισ. γιεν.
Τέλος, η οικονομία της Νότιας Κορέας αναπτύχθηκε κατά 1,2% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο, σημειώνοντας τη χαμηλότερη ανάπτυξή της από το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Σε τριμηνιαία βάση, η αύξηση του ΑΕΠ ήταν επίσης κατώτερη των προσδοκιών, με την οικονομία να αναπτύσσεται μόλις 0,1% σε σύγκριση με την πρόβλεψη 0,2% στη δημοσκόπηση του Reuters.


Latest News

Το στοίχημα των 10 εκατ. δολαρίων για απόδοση 5% του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου
Oι traders και οι επενδυτές προσαρμόζονται για τις επιπτώσεις στις τιμές από το σχέδιο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές

Με κέρδη οδεύει να κλείσει την εβδομάδα το πετρέλαιο
Το πετρέλαιο οδεύει να κλείσει με κέρδη την εβδομάδα μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες

Βάζει πλάτη κόντρα στο profit taking ο ΟΤΕ
Οι αγοραστές έχουν πατήσει παύση στις εντολές τους

Νευρικότητα μετά το ράλι στο ΧΑ, άμυνα στο profit taking
Η αγορά δείχνει να έχει τις δυνάμεις για να κρατήσει τις 1.600 μονάδες, τις οποίες δεν είχε δει από τον Μάρτιο του 2011

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές, άλμα για την Hermes
Οι επενδυτές αξιολογούν τις νέες αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου για τους αμοιβαίους δασμούς

Μικτά πρόσημα στην Ασία, στο επίκεντρο και πάλι η Nissan
Οι αγορές προσπάθησαν να αποτιμήσουν το νέο σχέδιο αμοιβαίων δασμών που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

Τεχνολογική ώθηση πήρε η Wall Street - Kέρδη για την Nvidia
Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,77%, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,04%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,50%

Χρυσός: Από τα θησαυροφυλάκια του Λονδίνου στην αγορά της Νέας Υόρκης – Ένα δαιδαλώδες αλλά κερδοφόρο ταξίδι
Πώς ο χρυσός μεταφέρεται από την Τράπεζα της Αγγλίας στο Μανχάταν αποφέροντας σημαντικά κέρδη σε τραπεζικούς κολοσσούς

Μίνι ράλι στις ευρωαγορές - Δεν ακολούθησε ο βρετανικός FTSE 100
Η αντίδραση των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων στην χαραμάδα προσδοκιών για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Στο 4,554% η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου