
Στο 3% διαμορφώθηκε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, υποχωρώντας οριακά από το 3,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.
Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ ήταν 2,3% τον Φεβρουάριο του 2025, από 2,5% τον Ιανουάριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 2,6%.
Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 2,7% τον Φεβρουάριο του 2025, από 2,8% τον Ιανουάριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 2,8%. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται από τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Κερδισμένοι και χαμένοι
Όπως αναφέρει η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή, τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Γαλλία (0,9%), στην Ιρλανδία (1,4%) και στη Φινλανδία (1,5%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (5,7%), τη Ρουμανία (5,2%) και την Εσθονία (5,1%).
Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2025, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε δεκατέσσερα κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε έξι και αυξήθηκε σε επτά.
Τον Φεβρουάριο του 2025, η υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από τις υπηρεσίες (+1,66 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,52 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,14 π.μ.) και την ενέργεια (+0,01 π.μ.).
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στο 2,5%, έναντι 2,7% που ήταν τον Ιανουάριο και 2,9% τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία σημειώθηκε αύξηση 17,5% στα ξενοδοχεία, 10,8% στις μεταφορές με αεροπλάνο, 9,9% στα ενοίκια, 7% στα ασφάλιστρα υγείας, 6,7% στο ρεύμα και 6,4% στα ρούχα και παπούτσια και 4,1% στο φυσικό αέριο
Ο πληθωρισμός τροφίμων διαμορφώθηκε στο 0,2%, με τις τιμές του ελαιόλαδου να υποχωρούν κατά 16,9%, αλλά εκείνες των άλλων ελαίων να αυξάνονται κατά 11%. Ανατιμήσεις 6,7% καταγράφηκαν στο μοσχάρι, 5,7% στους ξηρούς καρπούς και 4,7% στον καφέ.


Latest News

Ψηφιακό ευρώ: Ανεξαρτητοποίηση της Ευρώπης σε δύο φάσεις
Το όραμα για μια ΕΕ που δεν θα εξαρτάται από αμερικανικές και κινεζικές υποδομές για την πραγματοποίηση πληρωμών

Στα χέρια Premia, Dimand και AKTOR οι φοιτητικές εστίες του μέλλοντος
Γιατί developers και κατασκευαστικές εταιρείες εστιάζουν στις φοιτητικές εστίες - Κινήσεις ματ από Premia, Dimand και AKTOR

Τα δύο σχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου
Τι αλλάζει σε σχολάζουσες κληρονομιές, και δωρεές

Ο χάρτης πληρωμών της εβδομάδας - Ποιοι πάνε αύριο ταμείο
Το χρονοδιάγραμμα ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ - Θα καταβληθούν 1.253.742.257,83 ευρώ σε 2.530.742 δικαιούχους

Πώς η ρήτρα διαφυγής γεμίζει το καλάθι της ΔΕΘ - Ποια μέτρα ενίσχυσης εξετάζονται
Τι προβλέπει η Λευκή Βίβλος της Κομισιόν για την απόκλιση από τα όρια αύξησης δαπανών
![Καταθέσεις: Ποια επενδυτικά καταφύγια προτιμούν οι Έλληνες επενδυτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/epend-shutterstock_1117388978-600x399.jpg)
Ποια επενδυτικά καταφύγια προτιμούν οι Έλληνες επενδυτές [γραφήματα]
Τι δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο ΟΤ – Πώς εξελίσσονται οι επενδύσεις στις καταθέσεις
![Χρυσές λίρες: Φρενίτιδα χωρίς τέλος – Πόσες πούλησαν και αγόρασαν οι Έλληνες [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/xrises-lires-600x300.jpg)
Φρενίτιδα χωρίς τέλος - Πόσες λίρες πούλησαν και αγόρασαν οι Έλληνες [πίνακες]
Οι κλυδωνισμοί από τον «τυφώνα» των δασμών - Οι Ελληνες πουλάνε τις λίρες τους ενώ ο χρυσός καλπάζει

Επιδόματα: Ποιες πληρωμές θα γίνουν από 22 έως 25 Απριλίου
Το χρονοδιάγραμμα ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ - Ποιοι πάνε ταμείο την ερχόμενη εβδομάδα

Ξεκινά το «παζάρι» για τις νέες φοροελαφρύνσεις - Η ημερομηνία κλειδί και τα σενάρια
Δασμοί και έξτρα έσοδα από φοροδιαφυγή ορίζουν τον δημοσιονομικό χώρο για νέες φοροελαφρύνσεις

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις - – Όλες οι ημερομηνίες ανά ταμείο
Οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών