
Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα δεδομένα για τη Βρετανία και την παγκόσμια οικονομία, όπως ακριβώς συνέβη με τον ηλεκτρισμό στις αρχές του 20ού αιώνα, εκτιμά ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), Άντριου Μπέιλι.
Τόνισε ότι οι τεχνολογίες που είναι μετασχηματιστικές βελτιώνονται συνεχώς, μειώνουν το κόστος και διευκολύνουν την καινοτομία, ενισχύοντας την παραγωγικότητα.
«Η τεχνητή νοημοσύνη μου φαίνεται ότι έχει αυτή τη δυνατότητα, και έτσι θα μπορούσε με την πάροδο του χρόνου να αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης και το κατά κεφαλήν εθνικό εισόδημα» ανέφερε στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Leicester.
Η Βρετανία, όπως και πολλές άλλες πλούσιες οικονομίες, αγωνίζεται να αναπτυχθεί με τον ρυθμό που ήταν φυσιολογικός πριν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Αυτό έχει επιτείνει την πίεση στους κρατικούς προϋπολογισμούς. Η Βρετανίδα υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς αναμένεται να ανακοινώσει περικοπές στα σχέδιά της για αύξηση των δαπανών την Τετάρτη.
Έκκληση για επίλυση των εντάσεων στις εμπορικές σχέσεις
Ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ότι η γήρανση του πληθυσμού σε μεγάλο μέρος του κόσμου σημαίνει ότι η ανάγκη χρήσης της τεχνολογίας είναι ακόμη πιο επιτακτική.
«Πρέπει να διευκολύνουμε την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης ως την πιο πιθανή τεχνολογία γενικού σκοπού που μπορεί να μετακινήσει τη βελόνα της ανάπτυξης στην οικονομία», είπε, προσθέτοντας ότι απαιτούνται επίσης επενδύσεις στις ανθρώπινες δεξιότητες για να αξιοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη.
Επανέλαβε την έκκλησή του για συνεργασία μεταξύ των μεγάλων οικονομιών του κόσμου για την επίλυση των εντάσεων στο παγκόσμιο εμπορικό σύστημα, το οποίο αντιμετωπίζει αναταράξεις από τις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
«Αυτά τα δύο σημεία, οι εγχώριες μακροοικονομικές δυνάμεις και η εμπορική πολιτική, δεν είναι ασύμβατα. Κάθονται μαζί. Έτσι, για να λύσουμε αυτά τα ζητήματα, χρειαζόμαστε τις αρχές να έρθουν μαζί και να ενισχύσουν τους κανόνες εμπλοκής σε ένα πολυμερές πλαίσιο αντί να καθορίζουν δασμούς διμερώς» κατέληξε.


Latest News

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ