Αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων στον κλάδο των καταλυμάτων και μείωση στον αντίστοιχο της εστίασης κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στον κύκλο εργασιών του Β΄ τριμήνου του 2026.
Καταλύματα
Ειδικότερα, στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου των καταλυμάτων, ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο του 2026 ανήλθε σε 3.303.871 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2025, όπου είχε ανέλθει σε 3.112.772 χιλ. ευρώ (Γράφημα 1, Πίνακας 1).

Για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Καταλυμάτων, των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών του έτους 2025 μεγαλύτερη ή ίση του 1,0%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2026 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2025 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (13,8%) και η μικρότερη αύξηση (2,0%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.
Μείωση καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου (1,5%) (Πίνακας 1).

Εστίαση
Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου των υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2026 ανήλθε σε 3.164.801 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 2,5% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2025, όπου είχε ανέλθει σε 3.244.944 χιλ. ευρώ (Γράφημα 1, Πίνακας 1).
Για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Υπηρεσιών Εστίασης, των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών του έτους 2025 μεγαλύτερη ή ίση του 1,0%, η μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2026 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2025 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (11,7%) και η μικρότερη μείωση (0,2%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας.
Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πάρου (6,1%) (Πίνακας 1).





































