Με μικτά πρόσημα κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell σχετικά με την πιθανότητα ηπιότερων αυξήσεων επιτοκίων να εξακολουθούν να επιδρούν στην αγορά στη σκιά όμως των μικτών μάκρο στοιχείων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,13% στις 34.545 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,44% στις 4.097 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,61% στις 11.537 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Τι δείχνει η «γυάλινη σφαίρα» της Macquarie – Πότε βλέπει ανάκαμψη των αγορών

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Salesforce υποχωρεί κατά 7%, μετά την είδηση ότι ο συν-διευθύνων σύμβουλος Bret Taylor παραιτείται. Η Snowflake σημειώνει πτώση περίπου 6% λόγω της επιφυλακτικής καθοδήγησης για τα έσοδα, ενώ απώλειες άνω του 6% σημειώνει η Dollar General αφού μείωσε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, επικαλούμενη το υψηλότερο κόστος.

Από την άλλη πλευρά, η Okta σημειώνει άνοδο σχεδόν 16% αφού η εταιρεία λογισμικού διαχείρισης ταυτότητας εξέδωσε αισιόδοξες οικονομικές προβλέψεις για το σύνολο του έτους. Η Five Below και η Kroger κερδίζουν περίπου 9% και 3%, αντίστοιχα, μετά τις ανακοινώσεις που έδειξαν ότι οι εταιρείες ξεπέρασαν τις προσδοκίες για το τρίτο τρίμηνο.

Η σημερινή εικόνα ακολουθεί ένα έντονο ράλι που σημειώθηκε στη Wall Street την Τετάρτη, αφού ο Powell φάνηκε να επιβεβαιώνει την επιβράδυνση του ρυθμού σύσφιξης της κεντρικής τράπεζας. «Είτε σκόπιμα είτε όχι, ο Powell έστειλε ένα μήνυμα ότι, υπό το φως της σύσφιξης που έχει ήδη γίνει, είναι πλέον περισσότερο επικεντρωμένος στις προοπτικές ανάπτυξης και στην εικόνα της απασχόλησης παρά στη μείωση του πληθωρισμού στο 2%», δήλωσε ο Chris Senyek, επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της Wolfe Research.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα εργασίας υποχώρησαν κατά 16 χιλ., στις 225 χιλ, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Νοεμβρίου. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 57 χιλ. στα 1,608 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 19 Νοεμβρίου. Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων των συνεχιζόμενων αιτήσεων αυξήθηκε κατά 30 χιλ. στα 1.539 εκατ.

Η ανακοίνωση, όμως, για τις μισθοδοσίες, η οποία θα γίνει αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να παράσχει περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την αγορά εργασίας και το κατά πόσον συνεχίζει η ήπια προσγείωση. Οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το Dow Jones εκτιμούν ότι η οικονομία πρόσθεσε 200.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο. Αναμένουν επίσης ότι το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 3,7%.

Παράλληλα, το προσωπικό εισόδημα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,7% τον Οκτώβριο στα 155,3 δισ. δολάρια, πάνω από τις προσδοκίες για αύξηση 0,4% τον Οκτώβριο. Οι προσωπικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,8% στα 147,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street