Αντιμέτωπος με σοβαρή έλλειψη εργαζομένων εξακολουθεί να βρίσκεται ο τομέας της εστίασης στις ΗΠΑ, τρία χρόνια μετά τα πρώτα lockdowns που ακολούθησαν την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού. Παρά το γεγονός ότι διαρκώς ανοίγουν ολοένα και περισσότερα νέα εστιατόρια, και ενώ οι αμοιβές και οι παροχές στον κλάδο έχουν βελτιωθεί, σύμφωνα με το Bloomberg, πάνω από 6 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης εξακολουθούν να αδυνατούν να βρουν προσωπικό.
TikTok – Στροφή στην εστίαση και το delivery στις ΗΠΑ
Βεβαίως, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει ακόμα μεγάλος αριθμός εργαζομένων για να καλύψει τυχόν κενά που δημιουργούνται. Όμως, όπως δήλωσε στο οικονομικό πρακτορείο η Άννα Ζου, οικονομολόγος του Ινστιτούτου της Bank of America που παρακολουθεί τις τάσεις της αγοράς εργασίας, τα στοιχεία δεν καταγράφουν το γεγονός ότι οι πωλήσεις των εστιατορίων και μπαρ έχουν αυξηθεί κατά περίπου 6% φέτος, αγγίζοντας σχεδόν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για επιπλέον προσωπικό, ακόμα και αν τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει διαθέσιμο εργατικό δυναμικό για τον αριθμό των καταστημάτων εστίασης που λειτουργούν σήμερα στις ΗΠΑ.
Βαθιές τομές
Πολλοί εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας αποχώρησαν, από την περίοδο του κορωνοϊού και μετά, από την αγορά εργασίας για να φροντίσουν παιδιά ή ηλικιωμένους γονείς, ή λόγω αναπηρίας ή ασθένειας. Άλλοι, μετακόμισαν σε περιοχές με χαμηλότερο κόστος ζωής. Πρόκειται για μεγάλες ανακατατάξεις, που τρία χρόνια μετά την έκρηξη της πανδημίας έχουν αφήσει τα εστιατόρια να αναζητούν απελπισμένα μάγειρες, ταμίες και σερβιτόρους.
Τα προβλήματα στην εύρεση προσωπικού, πάντως, δεν αποτελούν φαινόμενο αποκλειστικά της τελευταίας τριετίας. Και πριν τον κορωνοϊό συχνά μπαρ και εστιατόρια δυσκολεύονταν να βρουν εργαζόμενους, κυρίως όμως λόγω των χαμηλών αμοιβών και των υπερβολικών απαιτήσεων. Τα ρευστά ωράρια με απαιτήσεις για νυχτερινή απασχόληση αποτελούν άλλον έναν λόγο για τον οποίον πολλοί υπάλληλοι αποφάσισαν, μετά τα lockdowns, να εγκαταλείψουν οριστικά τον χώρο της εστίασης.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι χαμηλές αμοιβές αποτελούν σημείο-κλειδί για την κατανόηση του προβλήματος, αφού το 2021 το μέσο ωρομίσθιο για έναν εργαζόμενο σε φαστ φουντ στις ΗΠΑ ήταν 12,25 δολάρια, σε σύγκριση με 21,22 δολάρια για έναν εργάτη σε οικοδομές. Όλα όμως δείχνουν ότι οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί την τελευταία τριετία είναι πολύ βαθύτερες.
Burger King, McDonalds και Dominos
Στη Δυτική Βιρτζίνια και το Οχάιο το προσωπικό του Matt Herridge, επιχειρηματία που λειτουργεί καταστήματα των Burger King και Qdoba με franchise, παραιτείται δηλώνοντας πολύ αγχωμένο και κουρασμένο για να εργαστεί στα 11 εστιατόριά του. Μία γενική διευθύντρια της Burger King, η οποία εργαζόταν εκεί για περισσότερο από μια δεκαετία, έφυγε κατά τη διάρκεια της πανδημίας για μια δουλειά γραφείου με ωράριο 09:00 προς 17:00 σε μια εταιρεία συντήρησης αυτοκινήτων, απελπισμένη για προβλέψιμα ωράρια χωρίς νυχτερινές βάρδιες.
«Ο γιος μου ήθελε να μάθει πόσο συχνά θα με βλέπει», είπε η ίδια στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης όταν αποχωρούσε.
Στην Domino’s, οι πίτσες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στους πελάτες απ’ ό,τι το 2019, επειδή η εταιρεία δεν μπορεί να βρει αρκετούς διανομείς. «Οι άνθρωποι πραγματικά δεν θέλουν αυτές τις θέσεις εργασίας πλέον», δήλωσε η ανώτερη οικονομολόγος της Lightcast, Rucha Vankudre. «Με δεδομένο το πόσο πολλές επιλογές υπάρχουν στην αγορά αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι απομακρύνονται κατά κάποιο τρόπο από τα εστιατόρια», είπε. Αντίστοιχα προβλήματα καταγράφονται και στα McDonalds.
Στο Salsarita’s, μια αλυσίδα 75 εστιατορίων με έδρα το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, ο διευθύνων σύμβουλος Φιλ Φρίντμαν εξακολουθεί να αγωνίζεται να κρατήσει το προσωπικό. Η εταιρεία αύξησε το μέσο ωρομίσθιο κατά περίπου 2 δολάρια πέρυσι σε σχεδόν 15 δολάρια για να ανακόψει τις μαζικές παραιτήσεις. Ενώ αυτό βοήθησε, κάποιοι εξακολουθούν να φεύγουν: Δύο εργαζόμενοι ηλικίας 20 ετών παραιτήθηκαν πριν από περίπου ένα μήνα, αφού τους είπαν ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.
Latest News
Η γερμανική οικονομία διέψευσε την Bundesbank - Ανακάμπτει μετά από 2 χρόνια στον πάγο
Η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος στη λεγόμενη ατμομηχανή της Ευρώπης κερδίζει δυναμική σε τομείς υπηρεσιών
Ο υψηλός πληθωρισμός «περιορίζει» την Fed - Τι θα κάνει με τα επιτόκια
Η οικονομία έχει καταφέρει να αποφύγει την ευρύτερη ζημιά από το πρόβλημα του πληθωρισμού, αν και υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες ρωγμές
Σκληρό πόκερ για την Gen Z - Η Adidas κοντράρει στα... ίσια τη Nike
Φαίνεται πως η ανάπτυξη της Adidas ξεπερνάει αυτήν της Nike για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια το 2024 - αυτό σημαίνει ότι το γερμανικό sports brand θα παραμεινει για μερικά ακόμη χρόνια στην κορυφή
Τι πάει λάθος με τον ΦΠΑ της Βρετανίας;
Οι φτωχοί τείνουν να δαπανούν περισσότερο από το εισόδημά τους από ό,τι οι πλούσιοι, καθιστώντας τον ΦΠΑ εγγενώς οπισθοδρομικό
Η συνταγή που θα σας... κρατήσει πλούσιους για πάντα
Το να ζείτε λιτά είναι μια κακή στρατηγική για να γίνετε πλούσιοι επισημαίνει στο Business Insider ο χρηματιστής Eric Roberge
Σπάνια συλλογή νομισμάτων στο σφυρί - Πόσο αξίζει
Δανοί κληρονόμοι θα πουλήσουν μια σπάνια συλλογή νομισμάτων 72 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από 100 χρόνια
Γαλλική βοήθεια στην ηλεκτρική σύνδεση του Μαρόκου με τη Δυτική Σαχάρα
Η Γαλλία είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στο Μαρόκο - Στη χώρα υπάρχουν εργοστάσια των Renault (αυτοκίνητα) και Safran (αεροδιαστημική).
5.000 δολάρια το κεφάλι – Οι κερδοσκόποι του πολέμου και το τίμημα της σωτηρίας από την κόλαση της Γάζας
Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν φύγει από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο, πληρώνοντας σε μεσάζοντες 5.000 δολάρια έκαστος για άδειες εξόδου
Δημοσκόπηση Reuters: Πού θα καθίσει η μπίλια του πληθωρισμού και της ανάπτυξης
Οι οικονομολόγοι εξακολουθούν να αναμένουν ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα μειώσουν τα επιτόκια είτε αυτό το τρίμηνο είτε το επόμενο
Γιατί οι ψηφιακοί νομάδες επιλέγουν Τουρκία - Η διαδικασία, τα έγγραφα και το... εισόδημα
Σε λειτουργία η πλατφόρμα της Τουρκία για τη χορήγηση βίζα σε ψηφιακούς νομάδες