Μειωμένα κατά 0,88%, σε μηνιαία βάση, καταγράφηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας στα τέλη Μαΐου, στα 3,1765 τρισεκατομμύρια δολάρια (2,97 τρισεκατομμύρια ευρώ), όπως ανακοίνωσε χθες, η Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Ξένου Συναλλάγματος στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, η μείωση των κινεζικών συναλλαγματικών αποθεμάτων αποδίδεται στις συνδυασμένες επιπτώσεις από τη διαμόρφωση των διεθνών συναλλαγματικών ισοτιμιών, αλλά και από τις αλλαγές στις πάγιες επενδυτικές αξίες σε ξένο συνάλλαγμα.

Σαουδικά Αραβία: Σε χαμηλό 23 ετών τα συναλλαγματικά αποθέματα

Υπό την πίεση των προσδοκιών οικονομικής και νομισματικής πολιτικής στις πιο αναπτυγμένες οικονομικά χώρες παγκοσμίως, όπως επίσης και από τα μακροοικονομικά στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο, η συναλλαγματική αξία του αμερικανικού δολαρίου έναντι των ξένων νομισμάτων αυξήθηκε, ενώ οι τιμές των επενδυτικών στοιχείων σε παγκόσμιο επίπεδο κατέγραψαν διακυμάνσεις τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ίδια κινεζική υπηρεσία.

Αύξηση αποθεμάτων χρυσού

Η κινεζική Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Ξένου Συναλλάγματος έδωσε στη δημοσιότητα και τα στοιχεία που αφορούν στα αποθέματα χρυσού της χώρας τα οποία παρουσίασαν αύξηση στα 67,27 εκατομμύρια ουγγιές στα τέλη Μαΐου, από 66,76 εκατομμύρια ουγγιές στα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες, Τετάρτη.

Όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία, τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος στην ασιατική χώρα καταγράφηκαν στα 3,1765 τρισεκατομμύρια δολάρια (2,97 τρισεκατομμύρια ευρώ) στα τέλη Μαΐου, μειωμένα από τα 3,2048 τρισεκατομμύρια δολάρια (3 τρισεκατομμύρια ευρώ) που είχαν καταγραφεί στο τέλος Απριλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]