Η Σαγκάη ξεπέρασε το Χονγκ Κονγκ στις τιμές της πολυτελούς διαβίωσης, καθιστώντας την Ασία έναν ακριβό τόπο διαμονής για τους πλούσιους.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε η Julius Baer Group, αναφορικά με τον πολυτελή τρόπο ζωής,  η άνοδος αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι οι ασιατικές χώρες ανέκαμψαν ταχύτατα από την πανδημία.

Στον αντίποδα, η πολυτελής διαβίωση στην Αμερική είναι πιο “οικονομική” εξαιτίας της πτώσης του αμερικανικού και το καναδικού δολαρίου και της μεγάλης υποτίμησης στα νομίσματα της Λατινικής Αμερικής.

Οι ασιατικές πόλεις είναι πιο ακριβές, εν μέρει επειδή «η Covid -19 δεν είχε τις ίδιες επιπτώσεις» όπως σε άλλες περιοχές που μελετώνται στη συγκεκριμένη έρευνα, δήλωσε ο Ρατζές Μανβανί, επικεφαλής αγορών στην Julius Baer για την Ασία και τον Ειρηνικό.

Οι πιο ακριβές πόλεις για πολυτελή διαβίωση

  1. Σαγκάη
  2. Τόκιο
  3. Χονγκ Κονγκ
  4. Μονακό
  5. Ταϊπέι
  6. Ζυρίχη
  7. Παρίσι
  8. Λονδίνο
  9. Σιγκαπούρη
  10. Νέα Υόρκη

Ενδεικτικό της τάσης που επικρατεί στον πολυτελή τρόπο ζωής, όπως διαφαίνεται από τον πίνακα της Julius Baer, είναι ότι στην πρώτη δεκάδα με τις ακριβότερες πόλεις, οι  έξι βρίσκονται στην Ασία, τρεις στην Ευρώπη και μόνο η Νέα Υόρκη στην Αμερική και μάλιστα στην τελευταία θέση.

Οι πλούσιοι ακόμα πλουσιότεροι

Μπορεί η πανδημία που έπληξε τον κόσμο να έχει αφήσει ορδές ανθρώπων χωρίς δουλειά, ωστόσο έκανε τους πλούσιους, ακόμα πλουσιότερους. Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στη Γη πρόσθεσαν συνολικά 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία τους πέρυσι, με τον Έλον  Μασκ της Tesla Inc. και τον Τζεφ Μπέζος της Amazon.com Inc. να κερδίζουν τα περισσότερα, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Σύμφωνα με την Julius Baer, η κατάρρευση του τουρισμού οδήγησε σε πτώση κατά 9,3% των τιμών στις σουίτες των ξενοδοχείων, ωστόσο τα αεροπορικά εισιτήρια επιχειρηματικής θέσης αυξήθηκαν κατά 11%.

Η Σαγκάη είναι η ακριβότερη πόλη με τις τιμές να εκτοξεύονται κατά 6%. Στη συγκεκριμένη πόλη επίσης, οι πτήσεις σε business-class αυξήθηκαν κατά 82% και οι τιμές στις ξενοδοχειακές σουίτες κατά 15%,.

Στο σύνολο των χωρών που μελετώνται, η πολυτελής διαβίωσης αυξήθηκε μόλις κατά 1% το περασμένο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας